Ondernemershuis
Image default
Financieel

Waar je op moet letten bij het huren van een accountant

Als je op zoek bent naar een accountant, zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Op deze manier kun je ervoor zorgen dat je de juiste persoon vindt voor jouw bedrijf. Daarom is hier een overzicht van factoren die je moet meenemen in je besluit:

Expertise

Overweeg hun specifieke expertise. Zoek naar een accountant die ervaring heeft met jouw soort bedrijf of industrie. Ze zullen beter in staat zijn om je te helpen met specifieke uitdagingen of vragen die je hebt. Om er zeker van te zijn dat je accountant voldoet aan jouw eisen, kun je het beste een bedrijf kiezen die van veel markten thuis is. Denk bijvoorbeeld aan Oqto – Accountant Haaksbergen. Dit is een bedrijf met verschillende experts die verschillende vragen aankunnen. 

Kwalificaties

Zoek naar iemand met de juiste kwalificaties. Zorg ervoor dat de accountant die je in overweging neemt, over de juiste opleiding en ervaring beschikt om je te helpen. Kijk of ze gekwalificeerd zijn door een professionele organisatie, zoals de Nederlandse Orde van Accountants (NOvA). Dit is een goede indicator over hoe goed deze accountant is en of deze echt weet waar die het over heeft. 

Beschikbaarheid

Kijk naar hun beschikbaarheid. Zorg ervoor dat de accountant die je in overweging neemt, de tijd heeft om je te helpen en bereikbaar is wanneer je ze nodig hebt. Het probleem is namelijk dat erg populaire accountants niet altijd tijd zullen hebben, waardoor jij je zal moeten aanpassen op hun agenda, in plaats van andersom. Dit is belangrijk om mee te nemen in je besluit. 

Referenties

Vraag om referenties van andere klanten om te zien hoe de accountant in het verleden heeft gepresteerd. Dit kan je helpen om een beter idee te krijgen van hun werkstijl en hoe ze met klanten omgaan. Dit kan erg verschillen tussen verschillende accountants. 

Tarieven

Vergelijk de tarieven van verschillende accountants om ervoor te zorgen dat je een redelijk aanbod krijgt. Onthoud dat goedkopere tarieven niet altijd betekenen dat je de beste service krijgt. Zoek naar een goede balans tussen kwaliteit en prijs. In combinatie met de referenties zal het duidelijker worden welke accountants het geld waard zijn en welke juist helemaal niet. 

Duidelijkheid

Zorg ervoor dat je duidelijke afspraken maakt met de accountant over wat je van hen verwacht en wat ze voor je zullen doen. Dit kan helpen om misverstanden te voorkomen en ervoor te zorgen dat je het meeste uit je samenwerking haalt.