Ondernemershuis
Image default
Zakelijke dienstverlening

Beveiligingssysteem aanbrengen? Dit zijn de voordelen

Een beveiligingssysteem aanbrengen, wat zijn daar eigenlijk de voordelen van? Misschien ben je van plan om een security management systeem te laten aanbrengen, zodat jouw woning of pand optimaal beveiligd is. Primion biedt een prime security management systeem aan. Dit noemen we ook wel psm. Dit zijn de beste middelen om jouw bedrijf dag en nacht tegen inbrekers of calamiteiten zoals brand te beschermen. De producten van Primion zijn een mooie toevoeging op de totale beveiliging van je bedrijf of bedrijfspand. In dit artikel vertellen wij je wat de voordelen van een beveiligingssysteem zoals ons prime safety en security systeem zijn. Lees snel verder voor meer informatie en ontdek welke voordelen een beveiligingssysteem jou te bieden heeft.

Voordelen aanbrengen beveiligingssysteem

Wanneer je een beveiligingssysteem gaat aanbrengen, is het erg belangrijk dat dit het juiste systeem is en deze ook op de juiste wijze geïnstalleerd wordt. Misschien vraag je je af of het kiezen voor beveiliging de investering waard is. Echter zien steeds meer mensen de waarde van een beveiligingssysteem voor hun pand in. En dat heeft diverse redenen. Dit systeem weert niet alleen inbrekers, maar brengt nog diverse andere voordelen met zich mee welke wij hieronder voor je op een rij hebben gezet.

Werkt preventief

Een beveiligingssysteem heeft allereerst een preventieve werking. Een inbreker zal een woning waar een waakhond zit eerder overslaan dan hier proberen naar binnen te treden. Dit geldt ook voor panden waar sprake is van een beveiligingssysteem. Het is daarom zeker aan te raden om duidelijk te maken aan de buitenkant van het pand dat het pand goed beveiligd is. Dit heeft een afschrikkend effect op inbrekers. Zij zullen zo eerder een ander pand kiezen om bij in te breken.

Werkt reactief

Bedrijfsbeveiliging heeft ook een reactieve werking. Wanneer een inbreker eenmaal binnen is, zal deze gedetecteerd worden, waarna er automatisch een alarmsignaal klinkt of een stil alarm in werking gezet wordt. Dit zorgt ervoor dat er direct actie kan worden ondernomen en de inbreker alsnog weggejaagd of gearresteerd wordt. Hierdoor kan worden voorkomen dat waardevolle spullen worden meegenomen of kunnen deze spullen snel weer worden opgespoord, omdat de dader herkenbaar in beeld is.

Verzekeringspremie wordt lager

Er zijn verzekeraars die ook een korting geven op de verzekeringspremie voor de verzekering als je een goed beveiligingssysteem in je pand hebt aangebracht. Dit is logisch, omdat met bedrijfsbeveiliging op deur en raam aanzienlijk daalt.

Ontmoedigd diefstal onder werknemers

Diefstal onder werknemers komt helaas voor. Het is iets wat een belangrijke bron van inkomstenderving voor bedrijven van iedere omvang zijn. Zo’n 7% van de jaarlijks gederfde omzet van bedrijven is het gevolg van stelende werknemers. Door te kiezen voor een beveiligingssysteem in je bedrijfspand, kun je je bedrijf beschermen tegen fraude door diefstal. Het schrikt werknemers namelijk af. Als werknemers weten dat een bedrijf bewaakt wordt door camera’s, zullen zij minder snel een poging tot stelen doen.

Levert bewijs op

Met bedrijfsbeveiliging ben je ook zeker van bewijs van een inbraak, misdrijf of andere incidenten of calamiteiten. Zo kunnen bewakingscamera’s het bewijs leveren dat nodig is om dieven te vervolgen of om diefstal onder medewerkers te identificeren.

Hogere mate van veiligheid

Wat ook een groot voordeel van een beveiligingssysteem is, is dat je een verhoogd gevoel van veiligheid ervaart. Stel dat jouw pand op een afgelegen plek staat, dan is het risico dat er wordt ingebroken net even een stuk hoger. De kans is groot dat je je dan net iets minder veilig in je eigen bedrijfspand voelt. Door te kiezen voor de juiste bedrijfsbeveiliging zorg je ervoor dat je een hoger gevoel van veiligheid ervaart. Daarbij kunnen dus niet alleen inbrekers gedetecteerd worden, maar kunnen zij ook bijdragen aan de veilgheid onder medewerkers. Stel dat er een incident is, dan kunnen camerabeelden het incident verhelderen en je helpen de juiste acties te ondernemen als bedrijfseigenaar.

Kies ook voor een optimaal beveiligingssysteem

Een beveiligingssysteem breng zoals je kunt lezen diverse voordelen met zich mee. Doordat zowel jij als je werknemers zich veiliger voelen, zal er sprake zijn van een meer productieve en winstgevende werkplek. Het is daarom erg belangrijk om voor de juiste bedrijfsbeveiliging te kiezen. Met een security management systeem van primion Benelux hebben jouw beveiligingsmedewerkers alles voorhanden om de optimale veiligheid van jouw bedrijfspand te garanderen. Je hebt hiermee inzicht in de algehele veiligheid van jouw bedrijfspand via slechts één interface. Wij integreren bestaande oplossingen van diverse leveranciers op één platform, wat ervoor zorgt dat de afhandeling, verwerking, rapportering en evaluatie gemakkelijk op een plek kunnen plaatsvinden. Ook is onze software eenvoudig met iedere bestaande veiligheidsleverancier te gebruiken. Wij bieden de beste beveiligingsoplossing voor de zakelijke markt. Neem meteen contact op voor meer informatie en kies ook voor het beste beveiligingssysteem voor jouw pand!

https://www.primion.nl/