Ondernemershuis
Image default
Financieel

Zakelijke lening of zakelijk krediet? Zo kies je

Soms komt het voor dat mensen de zakelijke lening en het zakelijk krediet door elkaar halen. Het is best begrijpelijk, maar het lijkt helemaal niet op elkaar. Het is dus belangrijk dat je een goede keuze maakt tussen een zakelijke lening en een zakelijk krediet. Weet je niet hoe je moet kiezen? Dan kan je hieronder tips vinden. Blijf gerust verder lezen voor meer informatie over de zakelijke lening en zakelijk krediet.

 

Het verschil 

 

Het is dan natuurlijk wel handig dat je weet wat het verschil is. Zakelijke lening houdt in dat je een afgesproken geldbedrag krijgt van de bank. Het geldbedrag dat je kan lenen, hangt uiteraard af van de financiële situatie van het bedrijf. Vervolgens zal je de zakelijke lening moeten terugbetalen en dat doe je in maandelijkse termijnen. Daar komt de rente nog wel bovenop, maar die staat wel vast voor de hele looptijd.

 

Het zakelijk krediet zit anders in elkaar. Bij een zakelijk krediet zorgt de bank ervoor dat er een bepaald geldbedrag voor jou als het ware gereserveerd staat. Dit betekent dat de keuze aan jou is wanneer je geld gaat opnemen en hoeveel geld je dan opneemt. Bij een zakelijk krediet betaal je alleen rente over het opgenomen bedrag. Dit is het grootste verschil tussen de zakelijke lening en zakelijk krediet. 

 

De doelen

 

Om te bepalen welke zakelijke financiering jij nodig hebt, is het goed om stil te staan bij de doelen waar de financieringen voor worden gebruikt. Een zakelijke lening wordt eigenlijk altijd gebruikt voor een grote investering. Dit kan een investering zijn op allerlei gebieden. Je zal vaak zien dat bedrijven bijvoorbeeld een nieuwe machine aanschaffen door middel van de zakelijke lening. Ben jij op zoek naar een financiering voor een investering? Dan kan je het beste een zakelijke lening kiezen.

 

Maar ben je juist op zoek naar een financiering waarmee je dagelijks de uitgaven kan betalen? Vraag dan een zakelijk krediet aan. Een zakelijk krediet wordt onder andere gebruikt voor het betalen van de voorraden. Dat heeft een bedrijf natuurlijk nodig. Hiernaast zou je het zakelijk krediet kunnen gebruiken voor het debiteurenbeheer. 

 

Het aanvragen

 

Hopelijk is het duidelijk wat de verschillen zijn tussen de zakelijke lening en het zakelijk krediet en weet jij voor welke zakelijke financiering je gaat kiezen. Het is handig om te weten dat de zakelijke lening en het zakelijk krediet aanvragen inmiddels via het internet kan. Dit is een handige tip, want het kan je echt veel tijd besparen in vergelijking met het aanvraagproces in de bank zelf.

 

Het is alleen belangrijk dat je bepaalde documenten van tevoren al verzameld. Zo kan het aanvragen nog een stuk sneller verlopen.