Ondernemershuis
Image default
Woningen

3 redenen waarom je een industriële lamp moet nemen

Een industriële lamp is een lamp geïnspireerd door oude fabriekslampen uit rond het tijdperk 1900. Alhoewel de stijl al lang aanwezig is, zijn er toch mensen die er niet vanaf weten of liever voor een andere stijl kiezen. De lampen zijn vaak gemaakt van metaal en andere harde materialen. Hierdoor hebben ze een robuust en rauw uiterlijk. Dit zorgt ervoor dat de lampen een sterk karakter hebben en een statement kunnen maken in de ruimte. Naast hun uiterlijk zijn er nog meer redenen waarom je voor een industriële lamp moet kiezen. Deze redenen staan hieronder uitgewerkt.

Stijlvol

Industriële lampen zijn zeer stijlvol. Zoals eerder benoemd, hebben de lampen een uniek karakter door hun robuuste uiterlijk. Hierdoor passen ze goed bij industrieel of bohemien interieur. De lampen zijn in verschillende stijlen te verkrijgen. Denk aan een vloerlamp of plafondlamp! Hierdoor zal er ongetwijfeld een industriële lamp tussen zitten die bij jouw smaak of stijl past. De lampen hebben vaak neutrale kleuren. Hierdoor zijn ze gemakkelijk te combineren met andere stijlen, kleuren en materialen. Hiernaast zijn ze ontzettend decoratief. Hun unieke karakter zorgt ervoor dat ze een speciale sfeer in je ruimte kunnen creëren.

Duurzaam

Doordat de lampen van stevige en harde materialen zijn gemaakt, zijn ze minder kwetsbaar en gaan ze vaak lang mee. Deze materialen kunnen beter tegen een stootje dan lampen van zwakker materiaal. En dus gaan ze langer mee dan andere soorten lampen. Daarnaast worden industriële lampen vaak ontworpen met minimalistische designs. Ze hebben een eenvoudig uiterlijk en zijn hierdoor minder kwetsbaar doordat er weinig tot geen decoraties hebben die kunnen afbreken. Bovendien zijn sommige industriële lampen gemaakt van led verlichting. Hierdoor zijn de lampen energiebesparend. Ze gaan langer mee en gebruiken minder energie. Hiermee kun je op lange termijn veel kosten besparen. 

Functioneel

Tijdens het ontwerpen van de industriële lampen, werd er rekening gehouden met hun functionaliteit. Zo kan het zijn dat de lamp meerdere lichtbronnen heeft of een groot gebied kan verlichten. Hierdoor is een industriële lamp uitermate geschikt als leeslamp of om een grote ruimte te verlichten. Vaak zijn de lampen verstelbaar. Denk hierbij aan de armen of kappen van de lamp. Dit is vooral handig voor bureaulampen of leeslampen die je wilt richten op je werk. Dus naast dat de lampen decoratief kunnen zijn, zijn ze ook efficiënt. Ze kunnen goed en veel verlichten. Een industriële lamp is ook handig voor op de werkvloer doordat ze lang mee gaan.