Ondernemershuis
Image default
Financieel

Zakelijk lenen doe je in 3 stappen

Zakelijk geld lenen doe je niet elke dag, het werkt anders als privé geld lenen. Hieronder worden de 3 stappen beschreven waar je op moet letten.

1. Voorbereiden

Een goede voorbereiding is heel belangrijk. Je moet er goed over nadenken wat je nodig hebt en wat je wilt. Hierdoor kun je een aantal partijen schrappen en wordt de keuze voor jou wat makkelijker. 

2. Vergelijken

Het is altijd prettig om de verschillende aanbiedingen te vergelijken. Zo kun je naar de voorwaardes kijken die ze stellen aan jou als aanvrager. Er kunnen namelijk ook partijen tussen zitten die jou niet als klant willen. Dit zou verspilde moeite zijn om jezelf hierin te gaan verdiepen.

 3. Aanvragen

Het verschilt per partij hoe je een lening kunt aanvragen. Bij de ene moet je een aanvraagformulier samen met je bankafschriften sturen. Terwijl je bij een andere partij veel meer documenten moet inleveren. Dat ligt aan de bank, zij bepalen jouw risicoprofiel en wat je dan moet inleveren. 

 

Geld lenen heeft tijd nodig

Het scheelt per partij ook hoelang het duurt. Zo kan het bij de ene binnen een uur geregeld zijn, terwijl een andere partij er een week over kan doen. Deze verschillen zie je dan ook terug in het aanbod. Wil je een korte looptijd en een snelle beoordeling dan wordt rentepercentage hoger en er kunnen hogere kosten in rekening gebracht worden.

Wil je meer informatie over zakelijk geld lenen? Vraag een vrijblijvend voorstel aan of neem contact op met dit bedrijf, ze helpen je graag.