Ondernemershuis
Image default
Mode en Kleding

Organic kleding

Organic kleding

We weten allemaal dat het belangrijk is om duurzaam te gaan leven. Je kan op elke punt wat doen om de natuur een handje te helpen. Dit geld ook voor jouw kleding keuze. Je kan ervoor kiezen om organic kleding te gaan dragen in plaats van normale kleding. Zo draag je weer een steentje mee aan het klimaat. Ben je geïnteresseerd wat organic kleding is? Lees dan snel verder, hieronder staat het uitgelegd wat organic kleding is.

 

Product van Organic kleding 

Kleding wordt voor het grootste gedeelde gemaakt van katoen. Je kan ervoor kiezen om organic kleding te dragen of normale kleding. Tussen deze twee soorten is een groot verschil. Het verschil is dat het katoen van organic kleding wordt biologisch verbouwd. Het katoen wordt volgens de strenge regels van biologische landbouw verbouwd. Daarnaast zijn de werk omstandigheden in de fabriek ook beter voor de mens. Dus je kan zeggen dat organic kleding niks meer is dan duurzame kleding voor mens en natuur. 

Bij normale kleding gaat het er anders aan toe. Het begint al bij het katoen. Het katoen wordt niet biologisch verbouwd. Bij normaal katoen is er een kans dat er bestrijdingsmiddelen in zitten. De bestrijdingsmiddelen kunnen schadelijk zijn voor jouw huid. Daarnaast is er een kans dat de mensen in de fabriek niet goed worden behandeld of er is misschien sprake van kinderarbeid.  

Dit is een manier hoe je kleding duurzaam kan gaan maken. Er zijn allemaal ontwikkeling op het gebied van duurzame kleding. Veel bedrijven zijn ook bezig om iets te doen voor de natuur, als we in de kledingbranche blijven. Er zijn bedrijven die verwerken oudere PET flessen in de stoffen die zij gebruiken. Of sommige webshops die versturen hun pakketjes C02 vriendelijk. Dit zijn enkele voorbeelden om de natuur een handje te gaan helpen.Bezoek de website voor meer informatie : https://www.shirtsenzo.nl/organic/