Ondernemershuis
Image default
Mode en Kleding

Schoenen met kleding matchen

Het kan best moeilijk zijn om de juiste schoenen bij je kleding te vinden. Denk daarom goed na over hoe je ze kunt combineren voordat je Mason Garments schoenen koopt. Zo voorkom je dat je iets koopt wat je niet draagt en bespaar je ’s ochtends tijd. Misschien kun je zelfs wat langer in bed blijven liggen. Hier zijn een aantal handige tips om je te helpen er stijlvol uit te zien!

Basis voor elke gelegenheid

Je moet natuurlijk de basisitems hebben, zowel in je kledingkast als in je schoenencollectie. Probeer altijd een paar schoenen te hebben, zoals zwart, wit en blauw. Deze kleuren passen overal bij en zijn makkelijk te combineren. Denk aan canvas, sportschoenen en nette veterschoenen in deze kleuren. Een paar witte sneakers is ook handig, want die kun je bijna overal bij dragen. Voor formele gelegenheden, zoals een sollicitatiegesprek, zijn zwarte, blauwe of bruine veterschoenen een slimme keuze.

Match de riemen met de schoenen

Het is een goed idee om je riem en schoenen bij elkaar te matchen, want dat maakt je outfit net iets beter. Dit geldt vooral voor formele kleding, maar ook bij casual outfits werkt het goed. Door dezelfde kleur riem en schoenen te dragen, ziet je outfit er mooi uitgebalanceerd uit. Als je een horloge met een leren bandje draagt, kun je zelfs proberen om de kleur van het bandje te matchen met je schoenen en riem.

Houd het simpel

Ben je onzeker over welke schoenen het beste bij je outfit passen? Houd het dan gewoon eenvoudig. Stel, je hebt een blauw poloshirt aan met een witte broek; kies dan voor eenvoudige blauwe canvas schoenen of witte sneakers. Als je een overhemd met een print draagt, is het een goed idee om schoenen te dragen in een kleur die in die print voorkomt. Maar het kan ook een prachtig effect hebben om voor een contrasterende kleur te gaan, zoals groen, koningsblauw of wit, vooral als je een zwarte jeans en een zwart T-shirt draagt. Vergeet niet om ook je accessoires, zoals je horloge en riem, af te stemmen op je schoenen.

Ga voor complementaire kleuren

Houd je van kleurrijke kleding? Dan is het slim om de kleur van je schoenen daarop af te stemmen. Is je outfit al heel kleurrijk, dan kunnen felle schoenen soms te veel zijn. Lichtgrijze sneakers passen vaak goed bij een opvallende outfit. Wit, beige of donkergrijs kunnen ook goed zijn, afhankelijk van de kleuren van je kleding. Je moet gewoon de juiste balans zien te vinden.