Ondernemershuis
Image default
Mode en Kleding

Hoe moeten Birkenstocks passen?

Hoe kunt u het beste Birkenstock dames en herensandalen passen?

Probeer ze aan en controleer eerst of het voetbed de juiste maat heeft. Het voetbed kan ongeëvenaard comfort bieden – als u de juiste maat heeft – of kan ernstig ongemak veroorzaken als u het verkeerd heeft. Dit kan een moeilijke balans zijn voor nieuwe Birkenstock kopers, omdat het voetbed in het begin erg stevig is en ze zeker wat in moeten lopen, om zachter te worden en zich aan te passen aan uw voet.

Hoe past u uw voetbed aan? Ga staan met de sandalen aan, uw voeten spreiden zich natuurlijk onder het lichaamsgewicht en moeten ondersteund aanvoelen, maar wel vrij kunnen bewegen. Uw hiel en tenen mogen elkaar niet overlappen of tegen de stevige buitenrand van het voetbed wrijven. U weet dat u een goede pasvorm hebt als er een paar mm ruimte is aan de voorkant van uw voet en ook aan de achterkant, als u een rondje hebt gelopen. Zorg ervoor dat uw tenen niet tegen de rand aan de voorkant van de schoen wrijven, omdat dit kan schuren en likdoorns of blaren kan veroorzaken. Uw voet moet ook comfortabel in de vorm van het voetbed passen en mag niet over de randen aan de zijkanten gaan – overweeg om over te schakelen op een Regular Fit alternatief als u meer wijdte nodig heeft.

Als u tevreden bent met de pasvorm van het voetbed, kunt u nu de riemen vastmaken, als u over een verstelbare riem beschikt. De riemen moeten uw voet op de juiste plaats op het voetbed houden – niet te ver naar voren zodat de tenen wrijven of te ver naar achteren zodat uw hielen hard op de buitenste ribbels drukken. De riemen moeten uw voet omsluiten zonder te strak te zitten – en bijvoorbeeld drukplekken achterlaten. Doe een paar stappen om te zien of de riemen uw voet goed vasthouden en stel ze opnieuw in als u vindt dat ze te strak of te los zitten. U mag niet het gevoel hebben dat de gespen ingrijpend zijn, want dat kan erop wijzen dat u het riempje losser moet maken of dat de vorm en de stijl niet geschikt voor u zijn.