Ondernemershuis
Image default
Bedrijfsvoering

Wel of Niet Uitbesteden

Tegenwoordig kun je als bedrijf heel veel uitbesteden. Het is vandaag de tijd ook heel normaal om sommige administratieve werkzaamheden uit te besteden aan speciaal hiervoor opgezette bedrijven. Schroom daarom zeker niet om een extern bedrijf in te huren om sommige taken op zich te nemen. Dit ontneemt jouw organisatie werk waardoor je die waardevolle tijd in iets anders kunt steken.

 

Een goed voorbeeld is de loonadministratie. Steeds meer bedrijven bieden goedkope salarisadministratie aan om de werklast voor organisaties weg te nemen. De human resource afdelingen hebben het over het algemeen al heel druk wat het heel fijn maakt dat zo’n hr salarisservice tegenwoordig bestaat.

 

Soms is het moeilijk om als ondernemer werk uit te besteden omdat je graag alles zoveel mogelijk zelf in de hand houdt. Het moet niet zo zijn dat de praktische zaken de core business in de weg gaan zitten natuurlijk. Vaak is er binnen een bedrijf ook gewoon niet genoeg expertise om sommige werkzaamheden goed te doen. Bijvoorbeeld personeelsadministratie, systeembeheer en belastingaangiftes zijn dingen die vaak uitbesteed kunnen worden.

 

Het gebrek aan controle is wel een groot nadeel van het uitbesteden. Pas wanneer de dienst klaar is kun je controleren hoe het is gegaan maar exact inzicht in het werkproces heb je niet met uitbesteden.

 

Je loopt ook altijd het risico dat leveranciers niet aan hun verplichtingen voldoen. Ze houden zich dan niet aan deadlines of de kwaliteit is gewoon veel minder dan je had gehoopt en verwacht. We raden daarom aan altijd van tevoren referenties  op te vragen. Op deze manier kun je beter inschatten wat je kunt verwachten van de desbetreffende leverancier. Er zijn verschillende sites zoals referentiesites, offertesites en online marktplaatsen die hierin uitkomst bieden.

 

Er zitten heel veel voordelen aan het uitbesteden van werk, let alleen wel goed op dat je ook bekend bent met de nadelen. Deze moet je ook zeker in overweging nemen bij het uitbesteden van bepaalde werkzaamheden.

 

Bezoek de website voor meer informatie : http://www.cbbs.nl/