Ondernemershuis
Image default
Bedrijfsvoering

boodschappen doen

Iedereen is wel bekend met barcodes. Het wordt letterlijk op ieder product gebruikt, of de verpakking ervan. Tegenwoordig zijn er echter nog veel meer andere codeersystemen. Hoewel de barcode nog steeds de meest populaire is in gebruik, zijn er partijen die nieuwe technologie op interessante wijze toepassen. De nieuwste code is pas relatief kort beschikbaar maar toch groeit deze code enorm in populariteit en gebruik. De code staat ook wel bekend als QR-code. De QR-code is een speciaal type code die tweedimensionaal is, maar geen gebruik maakt van strepen en/of cijfers. De afkorting QR staat voor Quick Response.

De code bestaat uit vierkantjes, witte en zwarten. Zo ontstaat er een patroon dat de code vormt. Doordat er zo veel vierkanten gebruikt worden om de code op te stellen, kan een beschadigde code nog steeds goed gelezen en gescand worden in de meeste gevallen. Dit staat ook wel bekend als ‘ingebouwde foutcorrectie’.

In sommige gevallen wordt hier slim gebruik van gemaakt door marketeers. Door de ingebouwde foutcorrectie kunnen zij soms een deel van de code makkelijk weg te laten of te vervangen met een boodschap. Te veel aanpassen is echter niet wijs, want dan is de code niet meer leesbaar, maar dit spreekt voor zich. De QR-code wordt geprint door een speciale printer, namelijk de QR code printer.

In het bedrijfsleven zijn er nog veel meer andere soorten printers. Zo wordt in het bedrijfsleven vaak gebruik gemaakt van een klein karakter printer. Deze printer maakt printen zonder draden mogelijk. Veel efficienter, goedkoper en sneller. Het is geschikt voor printen op verschillende materialen en heeft een zeer hoge printsnelheid. Een ander soort printer dat ook vaak gebruikt wordt in het bedrijfsleven is de code printer. Deze printer wordt gebruikt om verschillende soort codes op diverse verpakkingen af te drukken. Denk aan artikelnummers.

Bezoek de website voor meer informatie : http://www.kba-metronic.com/nl