Ondernemershuis
Image default
Architectuur

Dakdekker zijn wat voor jouw?

Tegenwoordig hoor je niet veel over het beroep dakdekker maar het nog steeds een erg gewild beroep. Er is veel vraag naar dakdekkers vandaag de dag. De reden hiervan is dat er in Nederland steeds meer huizen en wijken worden gebouwd. Naast de normale bedrijven die daken dekken heb je ook gespecialiseerde bedrijven. Zo heb je bijvoorbeeld een rietdekkersbedrijf dat zich volledig richt op het bedekken van daken door middel van riet. Voor rietdekkers is de werkgelegenheid constant aan het stijgen. De vraag voor rieten daken in plaats van de veel geziene dakpannen is erg hoog wanneer je het vergelijk met enkele jaren geleden. Steeds meer bedrijven specialiseren zich daarom in het leggen van rieten daken.

 

Wanneer je dakdekker bent zorg je logischerwijs voor het leggen van daken. Je zorgt ervoor dat een dak het hele jaar kan overleven door het waterdicht, sneeuwdicht en tochtvrij te maken. Alle factoren van de natuurlijk in Nederland moeten afgewend worden. Je bent bezig met heel veel verschillende klussen wat het werk leuk en afwisselend maakt. Ook werk je met veel verschillende materialen zoals: glas, kunststof, golfplaat, riet, zink en dakpannen. Als dakdekker zijnde heb je wel een fysiek zware baan. De dagen zijn lang en je werkt op grotere hoogtes. Hoogtevrees is daarom niet handig om te hebben wanneer je dakdekker wil worden.Als dakdekker werk je ook met allerlei zware gereedschappen en machines. Liefde voor techniek is dus zeker een pré. Je plaatst niet alleen nieuwe daken maar sloopt ook oude daken of je houdt je bezig met het onderhoud van huidige daken. Je doet allemaal wel met collega’s wat het een erg gezellig beroep maakt.

 

Je wordt niet zomaar dakdekker. je zal de opleiding tot dakdekker moeten volgen en succesvol moeten afronden. Na je mavo kun je de opleiding tot dakdekker starten. Zo leer je alles wat je maar dient te weten. Als dakdekker verdien je ongeveer tussen de 1300 euro en 1900 euro bruto per maand.

 

Bezoek de website voor meer informatie : https://www.rietwerk.nl/