Ondernemershuis
Image default
Auto's en Motoren

Hoe kies ik de juiste tankpas voor mijn organisatie?

Heb je een elektrische auto? Dan kun je als ondernemer genieten van verschillende tankpassen. Aanbieders hebben namelijk verschillende passen beschikbaar gesteld, waarbij jij van nieuwe voordelen kunt profiteren. Echter brengt het ook veel verschillen met zich mee, waardoor je soms niet weet waar je allemaal op moet letten. De juiste tankpas kiezen voor de organisatie is echter wel een belangrijk onderdeel van de bedrijfsvoering. Maar waar kun je dan allemaal op letten op dit gebied? En welke extra mogelijkheden kun je aan denken als je de medewerkers binnen jouw onderneming op weg wilt helpen?

 

Verschillende passen met andere kosten

Voor een organisatie bestaan er verschillende mogelijkheden op het gebied van een tankpas. Zo kun je bijvoorbeeld een tankpas aan iedereen in de onderneming geven, maar is er ook een tankpas voor ZZP beschikbaar. Afhankelijk van de keuze die je op dit gebied maakt, kun je de abonnementen bekijken die de aanbieder geeft. De abonnementsprijs kan namelijk sterk verschillen op het gebied van de vaste maandelijkse kosten die je maakt. Daarnaast vragen aanbieders vaak een borg die je moet betalen, heb je kosten per transactie en kun je kosten voor extra diensten met elkaar vergelijken.

 

Kijken naar de juiste tankstations

Let er daarbij op dat je weet waar je jouw tankpas kunt gebruiken. De aanbieders hebben namelijk ook allemaal een samenwerking met bepaalde tankstations, waardoor je bij andere ketens jouw eigen pinpas dient te gebruiken. Als je overal wilt tanken, dan zijn er ook universele passen te verkrijgen. Let er bovendien op dat je jouw tankpas eventueel ook in het buitenland kunt gebruiken als dit nodig is voor de onderneming. Over de grens tanken is namelijk ook niet bij iedere aanbieder mogelijk en je moet op dit gebied dus de juiste keuze maken.

 

Extra diensten met jouw tankpas aangaan

Wil je genieten van nog meer diensten dan alleen het tanken met jouw tankpas? Dan zijn er ook opties waarbij je pechhulp, elektrisch opladen, het reizen met het OV of het onderhoud van de auto tot jouw beschikking hebt. Hierdoor betaal je alles met dezelfde pas, waardoor het financiële overzicht duidelijk blijft. Als je alle voertuigen binnen de onderneming goed bij wilt houden, kan een universele tankpas met deze extra diensten helpen om de voordelen te behalen en jouw financiën op een goede manier bij te kunnen houden binnen jouw onderneming.

 

Een laadpaal voor jouw onderneming

Als laatste is het goed om te bekijken welke auto’s er binnen de onderneming zijn. Als er voornamelijk elektrische auto’s zijn, moet je de passen hier ook helemaal op aanpassen. Je kunt het dan nog eenvoudiger maken en oplaadpunten aan te bieden. Een laadpaal kopen geeft de gelegenheid om het voertuig op ieder moment van de dag op te laden, zonder dat je hiervoor naar een ander oplaadpunt hoeft en eventueel moet wachten tot de andere voertuigen weg zijn. Met een eigen laadpaal en een bijbehorende laadpas zorg je dat de auto van jouw onderneming beschikbaar blijft.