Ondernemershuis
Image default
Zakelijk

Alles wat je moet weten over een opleiding Monteur Gas Water Warmte

Ben je aan het kijken naar jouw volgende studie? Dan heb je een groot aantal keuzemogelijkheden. Op verschillende niveaus zijn er studies beschikbaar die bij jouw wensen aan kunnen sluiten. Zo ook de opleiding Monteur Gas Water Warmte. Voordat je je inschrijft voor deze opleiding of een van de andere mogelijkheden is het van belang dat je weet wat je hiervan kunt verwachten en welke onderwerpen aan bod komen. Alleen zo weet je of een opleiding bij je past. Want wat maakt deze opleiding nou echt speciaal ten opzichte van andere opleidingen?

 

Theorie leert jou meer over het vak

Als je inspiratie voor opleiding Monteur Gas Water Warmte zoekt, kijk je voornamelijk naar de inhoud van de opleiding. Je moet bijvoorbeeld weten hoelang de opleiding duurt, welke onderwerpen erin naar voren komen en welke vooropleiding ervoor nodig is. Bij deze opleiding gaat het erom dat je precies weet hoe jij bepaalde werkzaamheden uitvoert. In eerste instantie krijg je daarom theorie, welke de kneepjes van het vak uitlegt. De veiligheidseisen, wet- en regelgeving en het stappenplan voor het uitvoeren van de werkzaamheden zijn hier slechts enkele voorbeelden van de theorie.

 

Onderwerpen en de tijdsduur

De opleiding Monteur Gas Water Warmte is een opleiding die op zowel op niveau 2 als niveau 3 te volgen is. Beide zorgen ervoor dat er verschillende onderwerpen aan bod komen. Zo leer je bijvoorbeeld ook hoe je werkputten en sleuven graaft, leidingen aanlegt, verbindingen en aansluitingen naar gebouwen tot stand brengt en hoe je bepaalde onderdelen vervangt. Ook krijg je meer te leren over het oplossen van lekkages. De verschillende delen van de opleiding kun je binnen 9 tot 24 maanden afgerond hebben op niveau 2 en binnen 6 tot 12 maanden op niveau 3.

 

De kennis omzetten in de praktijk

Bij de opleiding Monteur Gas Water Warmte ga je ook aan de slag met de praktijk. In eerste instantie doe je dit aan de hand van cases die in het klaslokaal gegeven worden. Daarna voer je de praktijk uit door middel van een stage. Het is namelijk belangrijk dat je ook hierbij de juiste begeleiding hebt. Het zijn nauwkeurige werkzaamheden, waarbij een professional jou in eerste instantie helpt. Zo zorg je ervoor dat je uiteindelijk jouw carrière uit kunt stippelen en weet wat klanten van jou kunnen verwachten. De kennis die je hebt opgedaan, zal dan zorgen voor de beste eindresultaten in ieder pand.

 

Ga voor jouw carrière

Je kunt diverse infra opleidingen volgen om jouw kennis verder uit te breiden. Na het volgen van de basis, zijn er namelijk nog veel specialisaties om uit te kiezen. Ook kun je dankzij een erkend diploma verder leren op een hoger niveau. Er zijn voldoende aansluitingen te vinden op de opleiding Monteur Gas Water Warmte en je zorgt ervoor dat jij uiteindelijk de carrière hebt die je voor ogen had. Je kunt jezelf nog verder inlezen als je de beste keuze wil maken. Daarna schrijf je je eenvoudig in en ga je aan de slag.