Ondernemershuis
Image default
Bedrijven

Wat is een terugkoopgarantie?

Wanneer je goud aanschaft, doe je dit altijd voor een investering. Je moet er dan wel van verzekerd staan dat je hem op een goede plek opgeslagen hebt, zodat je er weer bij kunt wanneer je dit wilt. Daarbij moet je ook rekening houden met een terugkoopgarantie. Goud veilig opslaan is dan het eerste waar je aan moet gaan denken. Maar wat houdt deze terugkoopgarantie precies in en aan welke voorwaarden moet je dan voldoen? Onderstaande informatie legt het helemaal voor jou uit, zodat je jouw goud te allen tijde weer in handen gaat krijgen.  

 

De terugkoopgarantie verder uitgelegd 

De terugkoopgarantie houdt in dat het goud dat je veilig opgeslagen hebt, teruggekocht kan worden door een handelaar. Hierbij wordt het edelmetaal altijd teruggekocht comform een vastgestelde formule. Hierbij wordt dus niet gekeken naar de hoogte van de prijzen en het volume dat je wilt verkopen, maar juist om jou een voordeel te geven. De schaalvoordelen zorgen ervoor dat je een goede garantie hebt en jouw investering voor een groot deel veilig is. Goud veilig opslaan kan daarom een mooie prijs opleveren. De investering die jij aan het begin hebt gemaakt, zal hierdoor ook bijna altijd behaald worden. 

 

De opbrengst in procenten

De terugkoopgarantie bij goud kan interessante opbrengsten opleveren. Zo wordt er vaak 98 procent van de goudprijs bij gouden baren geleverd en 100 procent van de goudprijs voor gouden munten. Afhankelijk van het goud dat jij veilig opgeslagen hebt, kan het een mooi bedrag voor jouw pensioen geven. Dit is immers waarvoor jij in eerste instantie in goud geïnvesteerd hebt. Je wilt ook op jouw oude dag nog voldoende geld achter de hand hebben om te kunnen genieten en te doen wat jij het liefste wilt doen. Je moet dan wel goed kijken waar je jouw goud gaat verkopen. 

De voorwaarden in een contract

Goud veilig opslaan is daarbij belangrijk. Zorg ervoor dat je altijd bij een betrouwbare partij gaat kijken. Het goud opslaan geeft jou een contract, waar de voorwaarden in gesteld staan. Jouw rechten en plichten staan allemaal vermeld. Zo kun je bijvoorbeeld zien wie er allemaal toegang heeft tot het goud en kun je ook gemachtigden aangeven. Hierdoor is het altijd veilig en bepaal je ook zelf wanneer je een deel of al het goud op gaat nemen voor de verkoop. Soms is het immers beter om het langer te laten staan. 

 

Jouw investering veel meer waard laten zijn

Voordat je jezelf beroept op de terugkoopgarantie blijft het wel verstandig om te bekijken waar de beste prijzen geleverd worden. Niet altijd is de biedgarantie even hoog. Bekijk daarom waar jij op dat moment het beste mee uit bent. Als het niet interessant genoeg is, laat jouw goud dan nog wat langer beheerd staan. Zo voorkom je namelijk dat je een betere aanbieding mis gaat lopen en zorg je ervoor dat jouw goud altijd het meeste waard gaat zijn. Je zult hierdoor geen spijt gaan krijgen van de investering die je gemaakt hebt.