Ondernemershuis
Image default
Bedrijven

Wanneer heb je een elektrotechnisch installatiebedrijf nodig?

Wanneer heb je een elektrotechnisch installatiebedrijf nodig?

Je vraagt je misschien af of er bij jouw bedrijf sprake is van een elektrotechnische installatie. Want mocht dat het geval zijn, dan heb je wellicht een elektrotechnisch installatiebedrijf nodig zodat de veiligheid gegarandeerd wordt. Na het lezen van dit artikel weet je precies of je een installatie zelf kunt doen of beter vakmensen in kunt huren.

Wat doet een elektrotechnisch installatiebedrijf?

Een elektrotechnisch installatiebedrijf kan alle elektrische apparatuur, aansluiting en verbinding in een gebouw ontwerpen, aanleggen en onderhouden. Denk hierbij aan beveiligingssystemen, LED contourverlichting of klimaatbeheersing. De goede installatiebedrijven adviseren ook over duurzaamheid en functionaliteit.

Kun je laadpalen zelf plaatsen

Wil je kosten besparen? Dan kun je ervoor kiezen om elektrotechnische installaties zoals het plaatsen van een laadpaal zelf te doen. Echter, weet wat je doet. In principe mag je zelf een laadpaal voor je bedrijfspand plaatsen. De vraag is eerder of je het kan. Je moet namelijk een aanpassing doen in de meterkast en inschatten of er sprake is van overbelasting van het elektriciteitsnetwerk. Daarnaast kan een kleine fout groot uitpakken aangezien er relatief hoge spanning bij komt kijken. Het is dus van belang om te weten wat je doet en anders gewoon een vakman in te huren.

Andere installaties zelf plaatsen

Net zoals bij laadpalen is er ook bij andere elektrotechnische installaties de nodige kennis vereist bij het plaatsen ervan. Een kleine fout kan groots uitpakken in het geval van elektrotechnische aanpassingen. Neem bijvoorbeeld een airco, warmtepomp of andere klimaattechniek. Deze techniek komt niet zomaar tot stand. Er zal een ontwerp moeten komen op basis van de wensen en behoeften. Gelukkig zijn er vakmensen die daarin gespecialiseerd zijn!

 

https://www.dkelektra.nl/diensten/elektrotechnische-installaties/