Ondernemershuis
Image default
Woningen

Deze deurgrepen passen het best bij jouw keuken

Ben je bezig met het uitzoeken van een nieuwe keuken? Dan zijn er veel details waar je aan moet denken, zoals welke kastjes je wilt en in welke kleur. Maar heb je ook al aan de keukengrepen gedacht die op de deuren van de keukenkastjes en -lades zijn gevestigd? Met deze grepen kun je je keukenkasten en -lades openen en sluiten. Keukengrepen zijn een belangrijk detail en ze maken je keuken helemaal. Daarom mag je ze niet vergeten. Er zijn veel verschillende soorten grepen en deze zijn ook weer in verschillende materialen beschikbaar. Lees verder voor meer informatie over de verschillende materialen keukengrepen.

Metalen handgrepen

Metalen handgrepen hebben een goede kwaliteit en ze zijn heel sterk. Het metaal zorgt ervoor dat de grepen stabiel in je hand liggen. Verder zorgen metalen handgrepen ook voor een goede grip en zijn ze erg stevig. Met een metalen handgreep laat je elke keuken kast en -lade betrouwbaar ogen. Heeft jouw interieur een industriële stijl? Dan zijn metalen handgrepen een goede keuze. Dit materiaal wordt namelijk veel gebruikt binnen deze stijl. Vooral zwart of grijs kleurig metaal past goed bij deze stijl. Ook binnen de moderne stijl passen metalen handgrepen. Ga voor de kleur goud, messing of staal om de grepen binnen een modern interieur te laten passen. 

RVS handgrepen

Ben je op zoek naar keukengrepen die voor een lange tijd mee gaan? Dan zijn RVS keukengrepen een goede oplossing. RVS staat voor roestvrij staal en dit materiaal kan dus ook op vochtige locaties worden gebruikt. Wanneer de grepen nat worden, gaan ze niet roesten. Ideaal dus voor in de keuken wanneer je tijdens het koken met je natte handen een kastje of lade moet openen. Doordat het materiaal roestvrij is, is de kwaliteit van de handgrepen na een lange tijd nog hetzelfde als bij de aanschaf. Net als metalen handgrepen passen RVS handgrepen ook goed bij een modern en industrieel interieur. 

Houten handgrepen

Hou je van een iets meer authentieke stijl? Ga dan voor houten handgrepen op de keukenkastjes en -laden. Het meest gebruikte materiaal voor in huis is hout en het is makkelijk te combineren met andere materialen, kleuren en tinten. Hout wordt dan ook in veel verschillende stijlen gebruikt. Zo komt het bijvoorbeeld veel voor in de Scandinavische interieur stijl. Heb je veel hout in huis, maar nog niet in de keuken en wil je het wel graag laten terugkomen in de keuken? Dan zijn houten handgrepen als detail een goede optie. Hout geeft ook nog eens een mooie en natuurlijke uitstraling van de keuken.