Ondernemershuis
Image default
Gezondheid

Voordelen van een health check

Voor veel mensen kan het prettig zijn om te weten of ze gezond zijn. Soms kan het namelijk lastig zijn om dit te weten. Om hier zekerheid over te hebben, kan het fijn zijn om een health check te doen. Als ondernemer kan het handig zijn om een health check van JijGezond voor je werknemers te doen. Hier zitten namelijk een aantal grote voordelen aan.

Signaleren gezondheidsrisico’s

Iedereen heeft meestal wel een aantal gezondheidsrisico’s. Echter kan dit makkelijk uit breiden tot een probleem. Hierdoor is het belangrijk om hier zo snel mogelijk achter te komen. Door middel van een health check kun je dit goed laten doen.

Als werkgever is het belangrijk om er voor te zorgen dat je werknemers gelukkig en gezond blijven. Werknemers zijn vaak gelukkig door ze in een prettige werkomgeving neer te zetten. Echter ben je niet altijd verzekerd van de gezondheid van een werknemer.

Door regelmatig een health check te doen bij je werknemers, zorg je er voor dat er ook zekerheid is over de gezondheid van de werknemer. Er zijn een aantal veel voorkomende gezondheidsrisico’s die werknemers hebben. Door een health check zorg je er voor dat de signalen van de gezondheidsrisico’s zo snel mogelijk ontdekt worden.

Er zijn natuurlijk een aantal gezondheidsrisico’s die gerelateerd zijn aan de werkzaamheden. Echter wordt er vooral op de persoonlijke gezondheidsrisico’s gefocust. Dit zorgt er voor dat je bij gezondheidsproblemen er snel bij bent.

Cadeau voor de werknemer

Als werknemer is het natuurlijk belangrijk om te weten dat je gezond bent. Hierom kan het een leuk cadeautje zijn voor een werknemer om een health check te ontvangen. Dit komt omdat je werknemers hierdoor kan helpen om een gezonder leven te krijgen.

Voor de werknemers is het hierdoor makkelijker om te weten hoe hun fysieke en mentale gezondheid er voor staat. Door er voor te zorgen dat je werknemers een health check krijgen, weet je ook dat je werknemers duurzaam inzetbaar zijn.

Voor de werknemer is het vooral belangrijk om inzicht te krijgen in hun fysieke en mentale gesteldheid. Dit is namelijk erg belangrijk om te weten. Ter beschikking health check kan hierom voor werkgevers daarom ook handig zijn om gebruik van te maken.

De health check wordt door middel van een vragenlijst gedaan. Vanuit deze vragenlijst kunnen er een aantal gezondheidsproblemen uit komen. Om duidelijkheid te hebben over deze gezondheidsproblemen, kan hierna gekozen worden voor het vervolgtraject.

Soms is het nodig dat een onderzoek verder gaat in een vervolgtraject. Dit komt omdat het soms nodig is voor een werknemer om een traject te volgen om er voor te zorgen dat de gezondheid beter wordt. Het vervolgtraject is eigenlijk de stappen die gezet moeten worden om er voor te zorgen dat de werknemers weer gezond zijn.

De eventuele risico’s die een werknemer heeft, kunnen door een health check direct gevonden worden en verholpen of verbeterd worden. Het is voor de werknemer ook erg prettig dat dit gebeurd. Dit komt omdat ze hierdoor zekerheid hebben over hun gezondheid.