Ondernemershuis
Image default
Gezondheid

Heb jij een ondernemerscoach nodig?

Heb jij een ondernemerscoach nodig?

Eigenlijk is dat voor elke ondernemer het antwoord op deze vraag hetzelfde. Volmondig, ja! Een medewerker die 40 uur voor een baas werkt legt verantwoordelijkheid af aan een manager of eigenaar van het desbetreffende bedrijf. Wanneer hij of zij tegen een probleem aanloopt heeft diegene altijd een aanspreekpunt. Zo’n manager fungeert niet alleen als een persoon die je helpt bij vragen, maar ook bij het zetten van een stip op de horizon, waar je als medewerker naartoe moet werken. Daarnaast hebben managers vaak ook nog een mentor functie.

 

Wat heb je aan zo’n coach?

Voor jou als ondernemer werkt dat anders! Als ondernemer leg je alleen verantwoordelijkheid af aan jezelf en aan niemand anders. Je bent zelf verantwoordelijk voor je doelen en hebt niet echt iemand om aan te spiegelen. Dat is waar een ondernemerscoach jou kan helpen. Een ondernemerscoach is vaak een ervaren ondernemer die jou aan de hand neemt, maar vooral werkt als een spiegel. Je kan er je problemen en uitdagingen neerleggen, zonder dat je gezichtsverlies hebt voor medewerkers. Wat mij als ondernemer het meest heeft gebracht is dat iemand voor mij inzichtelijk heeft gemaakt waar ik tegen mijzelf lieg. Dan denk je dat doe ik niet, maar iedereen liegt tegen zichzelf en dat houd je tegen als ondernemer. Een coach kan je helpen inzichtelijk maken waar jij tegen jezelf liegt en samen doelen opstellen hoe je het maximale uit je bedrijf haalt.

 

Wie is de beste ondernemerscoach?

Daar is zo geen makkelijk antwoord op te geven. Iedereen werkt goed met verschillende soorten coaches. Na surfen op het internet zie ik verschillende opties, Ownership by nature springt er daar als coach voor ondernemers voor mij uit. Een no bullshit aanpak en recht voor zijn raap. Op zijn website zie je veel ondernemers die met hem hebben samen gewerkt inclusief foto’s van de bedrijfseigenaren. Ook vind je er video testimonials!