Ondernemershuis
Image default
Gezondheid

De beste prothese kiezen doe je zo

Het kan natuurlijk zijn dat je om wat voor reden dan ook een nieuwe gebit zou moeten hebben. Onze tanden gaan immers vaak niet ons hele leven mee. Nadat we onze melktanden hebben ingewisseld, krijgen we geen nieuwe tanden meer. Een prothese is dan vaak de enige oplossing om ervoor te kunnen zorgen dat je normaal kunt blijven eten en je ook de gezichtsuitdrukking houdt zoals je voorheen gewend was te hebben. Je kunt je namelijk wel voorstellen wat het met je gezicht doet, op het moment dat je één of meerdere tanden of kiezen mist. Des te belangrijker dus om hier serieus mee aan de slag te gaan. Om ervoor te zorgen dat je een goede prothese kiest, hebben we een aantal handige tips voor je. Allereerst is het verstandig om te kiezen voor een behandeling tandarts in Den Haag. Een tandarts weet natuurlijk exact wat er van hem of haar wordt gevraagd en zal je gebit er weer uit laten zien, zoals je dat ook gewend was.

 

Waarom zou je kiezen voor een kunstgebit?

Wanneer je een kunstgebit krijgt, dan heeft dit vaak een goede reden. Een kunstgebit kan overigens op twee manieren worden geplaatst. Zo kan het zijn dat je alleen een gebit onder of boven krijgen en de andere optie is het volledig vervangen van alle tanden en kiezen. De voornaamste dat mensen kiezen voor een gebitsprothese, is natuurlijk omdat ze één of meerdere tanden missen. Het kan dus heel goed zijn dat je een gebit krijgt met maar een aantal tanden. Dit wordt ook wel een frameprothese of plaatprothese genoemd. Ook implantaten behoren tot de mogelijkheid. Er wordt dan iets in je kaak geboord en daar wordt de tand dan opgezet. Voor de mensen die niet meer hun eigen tanden en ook kiezen kunnen gebruiken, biedt een kunstgebit natuurlijk uitkomst. Des te belangrijker dus om serieus te kijken naar de mogelijkheden.

 

Hoe gaat het in z’n werk?

Voordat je daadwerkelijk een kunstgebit krijgt aangemeten, is het belangrijk dat er eerst de juiste voorbereidingen worden getroffen. Dit kan zijn dat er nog door Phptandartsen.nl nog een aantal overgebleven kiezen of tanden getrokken moeten worden. Dit is belangrijk om een goede afdruk te kunnen maken van de volledige mond. Op deze manier weet de tandarts namelijk exact de vorm van de mond en kan er worden bepaald hoe het gebit uiteindelijk vormgegeven moet worden. 

 

De afdruk van het gebit

Nadat de laatste tanden en kiezen zijn getrokken, is het belangrijk dat er een goede afdruk en ook beetbepaling wordt gemaakt. Je nieuwe kunstgebit moet namelijk straks niet alleen prettig zitten, maar moet ook functioneel zijn. Hiermee ga je straks namelijk daadwerkelijk kouwen. Zorg er dus voor dat je goed doet wat er van je gevraagd wordt. Doe je dit niet, dan loop je het risico dat er een onzuivere afdruk wordt gemaakt, met alle gevolgen van dien. Allereerst wordt er een afdruk van je kaken gemaakt. Wanneer dit is gedaan, wordt er gekeken naar de rest van de tanden. Nadat dit is gedaan, wordt en gekozen voor een kleur en is het wachten geblazen totdat het gebit klaar is.