Ondernemershuis
Image default
Beauty en verzorging

Vier tekenen dat uw vochtinbrengende crème niet voor u werkt

Een droge huid kan trekkerig aanvoelen, en het is verleidelijk om een zware vochtinbrengende crème op oliebasis aan te brengen die rijk en voedend aanvoelt. Dit kan een vergissing zijn, want meer korean skincare product opsmeren lost het onderliggende probleem niet op. “Als je huid droog en geïrriteerd is, is hij gedehydrateerd. Als je rijke crèmes of oliën aanbrengt op een huid die al moeite heeft om vocht vast te houden, zal je huid vetter worden, meer verstopt raken en uitvallen. Wat nog vervelender is, is dat dit soort producten de droogheid en irritatie niet aanpakt en dus niet voorkomt dat ze na verloop van tijd verergeren.

Een droge huid is geen lachertje. Zelfs als je een luchtbevochtiger in je kamer hebt, veel water drinkt, veel fruit en groenten eet en eigenlijk alles goed doet, kan het schade aanrichten. Zelfs de meest ijverige verzorging is vaak niet genoeg om een droge huid tegen te gaan. Wat vooral frustrerend is, is dat vochtinbrengende crème alleen niet genoeg is – het moet worden gebruikt in combinatie met een effectieve huidverzorgingsroutine.

Als je huid na het aanbrengen van vocht ineens vet aanvoelt, kan dat het gevolg zijn van een simpele vergissing: je hebt de verkeerde formule gebruikt voor jouw huidtype. Lotions zijn vaak te zwaar voor mensen met een vette huid, waardoor hun talgklieren nog meer olie gaan uitpompen dan voorheen. Stap over op een product dat speciaal voor jouw huidtype is samengesteld (en dat minder ingrediënten bevat) en houd vloeipapiertjes bij de hand om overtollige olie op te nemen als dat nodig is. Investeer vervolgens in olievrije make-up, zodat je de hele dag niet glimt.

Je wordt ’s ochtends wakker, trekt je lakens uit en je ziet een heleboel puistjes voor je ogen. En het zijn niet één of twee puistjes, maar misschien wel drie of vier. Misschien zelfs meer als je gestrest bent over school, een proefwerk of een relatiebreuk. Er is ook goed nieuws: Dit hoeft je niet meer te overkomen! Het goede nieuws is dat er manieren zijn om te voorkomen dat je puistjes krijgt. Het maakt niet uit wat voor huidtype je hebt, er is een manier om een glanzende, gladde teint te krijgen zonder je puistjes te verdoezelen met make-up en er het beste van te hopen.