Ondernemershuis
Image default
Aanbiedingen

Welke banen kan je goed combineren met het volgen van een opleiding?

Wanneer je een opleiding volgt voor een aantal dagen in de week dan is het leuk om er een baan bij te hebben zodat je toch ook nog wat geld kunt verdienen. Niet elke opleiding is te combineren met een baan. Er zijn ook bedrijven waar je intern een opleiding kunt volgen maar welke baan kan je nu goed combineren met het volgen van een opleiding?

Parttime of fulltime werken?

Wanneer je wilt werken en leren tegelijk dan is het handig als je jezelf wat vragen stelt van tevoren. Eerst zal je voor jezelf uit moeten zoeken wat voor werk je wilt doen. Het is handig om je baan aan te passen aan je opleiding of andersom.

Heb je al een baan en wil je daar wat hogerop komen dan is het handig om een opleiding te kiezen die erbij past. Wanneer je het andersom gaat doen dan is het juist weer handig om je bijbaan aan te passen aan de opleiding die je doet. Studeer je bijvoorbeeld in Leiden dan kan je eens zoeken op vacature Leiden bijbaan om te zien welke bijbanen er allemaal zijn.

Je opleiding volgen in Leiden

Volg jij je opleiding in Leiden en wil jij ook werken in Leiden dan is dit iets wat zeker moet lukken. Leiden is een grote stad waar zowel de opleidingen als de banen vaak wel te vinden zijn. Het ligt er alleen wel aan welke richting dat je op wilt gaan.

Intern opgeleid worden

Bij sommige instellingen en bedrijven heb je de mogelijkheid om intern opgeleid te worden. We kunnen nu natuurlijk wel allerlei opleidingen op gaan noemen maar daarvan is de lijst ellenlang. We kunnen natuurlijk wel een aantal voorbeelden noemen.

Werken bij de Mac Donalds bijvoorbeeld is helemaal zo gek nog niet. Je kunt daar intern namelijk ook intern opleidingen volgen. Dit is bij diverse van die grote ketens mogelijk. Ook bij een supermarkt zijn er vaak nog opleidingen te volgen die vaak betaald worden door het bedrijf.

In de zorg word je vaak ook nog intern opgeleid. Nadat je de basisopleiding hebt gevolgd kan je negen van de tien keer blijven op je stageplek. Daar zijn ze heel blij met mensen die goed opgeleid zijn of bereid zijn om intern een of meerdere opleidingen te gaan volgen. De zorg is een beroep wat altijd zal blijven staan en waar altijd mensen voor nodig zijn.

Je laten omscholen

Ben jij iemand die zich om wil laten scholen omdat je in het vak wat je jarenlang hebt gedaan uitgekeken bent of je dit om de een of andere reden niet meer uit kan oefenen? Ook dan is het mogelijk om, wanneer je ander werk hebt gevonden, intern opgeleid worden. Wanneer jij bij je sollicitatie al aangeeft dat je hiervoor open staat is dat vaak een positief punt voor jou. Werknemers hebben graag mensen in dienst die zich in willen zetten en er volledig voor gaan.