Ondernemershuis
Image default
Beauty en verzorging

Migraine, het is geen pretje.

Bijna iedereen heeft wel eens last van hoofdpijn gehad. Als je dit nog nooit hebt gehad ben je waarschijnlijk één van de weinigen. De oorzaken van hoofdpijn lopen uiteen van de warme temperaturen (kans op hoofdpijn wordt met 7,5% verhoogt naarmate de temperatuur met 5 graden Celsius stijgt) tot het hebben van een kater door teveel inname van alcohol. In de meeste gevallen ligt de oorzaak bij de mens zelf maar lang niet altijd. Denk hierbij eens aan migraine. Dit is een aandoening waarbij, na een spontane tijdelijke vernauwing van bloedvaten in de hersenen, aanvallen kunnen ontstaan die voor verwijding zorgen van de bloedvaten. Dit leidt vaak tot hevige en kloppende hoofdpijn.

Migraine is een veel voorkomende vorm van hoofdpijn die een aantal dagen kan aanhouden. Zodra je last hebt van migraine kan dit je dagelijks functioneren erg beïnvloeden. Er kunnen bijverschijningen ontstaan zoals het zien van lichtflitsen, tijdelijk verlies van gezichtsvermogen of het zien van vreemde lichteffecten. Deze aanvallen zijn niet altijd met medicatie te behandelen, waardoor je soms de keuze kan maken om een botox tegen migraine behandeling te nemen.

Bij zo’n behandeling worden de frons- en voorhoofdsspieren geïnjecteerd. Er worden ongeveer 13 tot 15 prikjes verdeeld over de beide zones van spiertjes. Faceland is een kliniek die deze behandelingen kan uitvoeren. Zij geven de patiënt mee dat de hoofdpijn niet direct zal verminderen, maar dat er pas effect zal zijn na enkele dagen tot een paar weken. Het effect van de behandeling zal gemiddeld 3 maanden positief zijn, waarna de spieren weer actief worden en het aan te raden is om een nieuwe behandeling met een spierontspanner te nemen.

Migraine en normale hoofdpijn kun je goed uit elkaar houden door de locatie van de pijn in je hoofd. Bij migraine heb je (bijna) altijd pijn aan één kant van je hoofd, terwijl dit niet het geval is bij normale hoofdpijn.

Bezoek de website voor meer informatie : http://faceland.nl/