Ondernemershuis
Image default
Bedrijven

Rietdekken: nu en vroeger

Wist u dat met een rieten dak de waarde van uw huis omhoog schiet? Nu wel dus. Een rieten dak is niet alleen een prachtig aanzicht meer, want tegenwoordig is het een echte optie voor iedereen. Er wordt al 25 jaar met een gesloten constructie gewerkt die net zo brandveilig is als een normaal dak met dakpannen! Ook het verzekeren van uw huis tegen brandschade hoeft niet veel geld meer te kosten, omdat dit het zelfde niveau van veiligheid heeft als elk ander huis. Hieronder volgt wat informatie over rieten daken en welke opties u heeft als u overweegt om misschien zelf de investering te maken en zo’n prachtig dak op uw huis te laten maken.

Houd allereerst rekening met de kosten van rietdekken. Er zijn genoeg gespecialiseerde bedrijven met ontzettend veel jaren ervaring, zoals bijvoorbeeld Van Den Bergh Rietdekkers. Het is van groot belang dat u, wanneer u op zoek gaat naar welke rietdekker het best bij u past, kijkt naar garantie en preventie onderhoud. Dit is nodig om uw rieten dak mooi en schoon te houden en de waarde hoog te houden. Er komen wanneer het dak vochtig is namelijk algen op te zitten. Deze moeten eens in de zoveel tijd verwijderd worden om uw dak netjes en in goede staat te houden.

Weet u ook al het een en ander over de mogelijke constructies van rieten daken? Een rietdekker biedt vaak twee constructiemogelijkheden, namelijk traditioneel en gesloten. Gesloten hebben we het al eerder over gehad. Deze is vrij nieuw maar brengt veel voordelen met zich mee. Traditioneel is erg mooi, maar laat veel tocht door en kost bovendien erg veel energie in verwarmde ruimtes. Bedenk van tevoren goed welke optie voor u het best is en plan regelmatig een afspraak voor onderhoud in om uw dak netjes te houden.

Bezoek de website voor meer informatie : http://www.rietwerk.nl