Ondernemershuis
Image default
Bedrijven

Opslagoplossingen voor grote goederen

Als je veel merchandise moet opslaan, zijn er verschillende opties die je kunt overwegen. Je kunt traditionele rekken gebruiken zoals die uit een winkelinrichting. Een andere optie is het gebruik van magazijnstellingen met een hoge capaciteit, zoals inrijstellingen of doorrolstellingen met zwaartekracht. Dit soort systemen hebben permanent gemonteerde planken die rond een as draaien. Hiermee kunnen items op elke plank worden opgeborgen op dezelfde manier als in laden. Deze rekken zijn echter meestal groot en zwaar, waardoor ze moeilijk te verplaatsen zijn indien nodig, vooral wanneer ze vol zijn. Daarom zijn er andere soorten opslagsystemen met hoge capaciteit beschikbaar.

Winkelstellingen

Winkelstellingen zijn een van de meest effectieve manieren om goederen met een groot volume op te slaan en te ordenen. Ze zijn er in verschillende maten en configuraties, zodat je diegene kunt kiezen die het beste bij je ruimte en behoeftes past. Zelfs als je geen ruimte heeft voor winkelrekken, kunnen ze worden gebruikt als vrijstaande eenheden. Winkelrekken zijn veelzijdig genoeg om met koopwaar in alle soorten en maten te werken.

Pushback stelling

Pushback stellingen worden gebruikt om goederen met een groot volume op te slaan. Ze zijn zeer veelzijdig en kunnen in veel verschillende toepassingen worden gebruikt, zoals opslag, ophalen en orderafhandeling. Er zijn twee typen pushback stellingen, door zwaartekracht gevoed en gemotoriseerd. Zwaartekracht gevoede systemen gebruiken de zwaartekracht om de producten rechtop te zetten wanneer je ze wilt ophalen. Gemotoriseerde systemen werken op een transportband die producten naar je toe beweegt.

Mezzanine

Een mezzanine kan een ideale oplossing zijn voor goederen met een hoog volume. Mezzanines zijn veelzijdig en kunnen worden gebruikt als opslagoplossing of zelfs om extra werkruimte te creëren. Ze kunnen ook eenvoudig worden geïnstalleerd in magazijnen, distributiecentra en winkels.

Carrousels

Carrousels zijn een goede oplossing voor goederen met een hoog volume, omdat ze tot 40 producten kunnen bevatten. Ze zijn ook compact, zodat ze gemakkelijk in kleine ruimtes of zelfs op andere racks kunnen worden geplaatst. Carrousels zijn ook veelzijdig en aanpasbaar. Je kunt het aantal planken per arm aanpassen, zodat je kunt kiezen tussen carrousels met twee of drie planken, afhankelijk van je behoeften.

Verticale carrousel

Verticale carrousels zijn een uitstekende keuze voor opslag met hoge capaciteit. Deze modulaire units kunnen worden gebruikt om artikelen in alle soorten en maten op te slaan, omdat ze zijn ontworpen met een intern raster waarmee je de afstand tussen de planken kunt aanpassen aan elk product. Door deze verstelbare planken zijn verticale carrousels zeer veelzijdig inzetbaar.