Ondernemershuis
Image default
Aanbiedingen

De 4 tips voor een productieve kantoorinrichting

Als je bent zoals de meeste kantoorhouders, besteed je waarschijnlijk veel tijd aan het nadenken over hoe je je kantoor productiever kunt maken. Een productief kantoor is immers een succesvol kantoor. Maar heb je er ooit aan gedacht dat het ontwerp van je kantoor de productiviteit kan beïnvloeden? Het is waar! De indeling, het meubilair en het decor van je kantoor kunnen allemaal invloed hebben op hoe productief je werknemers zijn.

 

1. Natuurlijk licht 

Allereerst moet je kantoor veel natuurlijk licht hebben. Studies hebben aangetoond dat werknemers die in goed verlichte kantoren werken productiever zijn dan degenen die dat niet doen. Dus als je kantoor te weinig natuurlijk licht heeft, is het misschien tijd om wat veranderingen aan te brengen. Een gemakkelijke manier om dit te doen is om meer ramen toe te voegen. Als dat niet mogelijk is, overweeg dan een paar dakramen te installeren of lampen te vervangen door lichtere. Wil jij hier hulp bij? Neem dan contact op met Kato, deze partij heeft veel ervaring op het gebied van het belichten van een kantoorinrichting.

 

2. comfortabel meubilair 

Vervolgens moet je ervoor zorgen dat je werknemers zich comfortabel voelen. Je kunt immers niet verwachten dat iemand op zijn best werkt als hij zich niet op zijn gemak voelt. Dat betekent investeren in meubilair van hoge kwaliteit dat is ontworpen met het oog op comfort. Zorg ervoor dat je stoelen een goede lendensteun bieden en dat je bureaus de juiste hoogte hebben voor elke werknemer. Zorg ook voor ergonomische accessoires zoals polssteunen en voetsteunen om het comfort verder te bevorderen.

 

3. Privé werkplekken 

Naast comfortabel meubilair heeft elke werknemer ook een eigen werkruimte nodig. Dit kun je bereiken door de ruimte op te delen door middel van cabines of scheidingswanden. Op die manier krijgt elke werknemer een gevoel van eigendom en privacy en voelen ze zich comfortabeler en geconcentreerder tijdens het werk. 

 

4. voldoende opbergruimte 

Een ander essentieel element van een productieve kantoorinrichting is voldoende opbergruimte. Werknemers moeten hun spullen en materialen ergens kunnen opbergen, zodat hun werkplek overzichtelijk is. Investeren in een aantal hoogwaardige opbergoplossingen, zoals archiefkasten, boekenplanken en opbergmanden, zal je kantoor goed georganiseerd en opgeruimd houden.

 

https://katoprojecten.nl/