Ondernemershuis
Image default
Bedrijven

Het verkopen van een huis gaat tegenwoordig heel anders dankzij toename verkoopmogelijkheden

Eigenlijk is de titel niet helemaal correct, aangezien ook vroeger huizen op alle mogelijke manieren kunnen worden verkocht. Het verschil is uiteraard het ontstaan van het internet, maar er speelt meer in de huidige tijden op de vastgoedmarkt. Een huis verkopen kan tegenwoordig op verschillende manieren.

Het zelf verkopen van een huis op het internet

In de eerste plaats zijn mensen digitaal met elkaar verbonden. Zo is het mogelijk om via sociale media kopers te vinden. Het verkopen van een huis kan verkooptechnisch niet via Facebook of andere kanalen paatsvinden, maar het vinden van een koper zeker wél. Daarnaast is het tegenwoordig erg populair om zelf een huis te verkopen via de bekende woningsites die ‘zelf huis verkopen zonder makelaar’ mogelijk maken. Hier zijn enkele varianten van op het internet die als substituut de concurrentie aangaan met de concurrentie.

Het opkopen van huizen door beleggers

Wat echter sinds 2020 extreem is toegenomen is het verkopen aan beleggers. Uiteraard gebeurde dit altijd al. Maar door de toenemende huizenprijzen en de optie voor mensen met spaargeld om slapend hun pensioen op te bouwen, zijn beleggers erg geïnteresseerd in beleggingshuizen. Ook levert een verkoop door een particuliere woningeigenaar in de grote steden (en daar om heen) meer op dan een verkoop aan een gezin of particulier. Er komen steeds meer particuliere verhuurwoningen. Beleggers zijn mensen of partijen die het huis zullen verhuren, maar zijn ook opkopers die klushuizen verbeteren of splitsen en het huis echt verbeteren. De gunfactor naar dit soort partijen is wel groter, aangezien zij niet de intentie hebben om het oude huis te verhuren. Een klein deel van de woningeigenaren in Nederland staat niet open voor het verkopen aan beleggers, omdat zij zekerheid willen hebben over het goed achterlaten van het oude huis. Ook de buren en binding met de buurt kan hierbij een grote rol spelen.

 

https://sonsrealestate.nl/huis-verkopen/