Ondernemershuis
Image default
Bedrijven

De juiste manier om noppenfolie te gebruiken

Hoewel de meesten van ons bekend zijn met noppenfolie, is het van cruciaal belang om te weten hoe je het op de juiste manier moet gebruiken. Op deze manier beschermt het delicate items tijdens verzending. Verpakkingenxl is producent van noppenfolie. Hun doel is  om bedrijven te helpen bij het identificeren van de beste verpakking om ervoor te zorgen dat hun goederen hun bestemming onbeschadigd bereiken. Wil je leren hoe je een object in lagen legt, welke kant van de noppenfolie naar binnen gaat en andere cruciale informatie? Lees dan verder.

De noppen naar het product richten

Om de beste bescherming te bieden, moeten de noppen naar je product zijn gericht. Dit geldt met name bij het verzenden van breekbare goederen. Op deze manier zul je het product beschermen tegen stoten en vallen. Wanneer je product wordt vervoerd, fungeert het kleine oppervlak waaraan de noppen zijn bevestigd als een gelaagd masker om de luchtzakken te beschermen tegen stoten. Op deze manier wordt de inhoud beschermt door de noppen. Deze nemen alle stoten op!

Het product verpakken

Zoek een schoon, vlak oppervlak om je spullen op te verpakken. Zorg ervoor dat je genoeg ruimte hebt voor de artikelen die je wilt verzenden en voor je verpakkingsmateriaal, zoals rollen noppenfolie. Je moet je product vouwen, vastplakken en vastzetten zonder dat er iets in de weg staat. Zorg ervoor dat de bubbel zijde van de beschermende verpakking naar boven is gericht wanneer je deze neerlegt. Hierdoor kunnen de luchtbellen hun werk doen en worden je delicate items tijdens verzending beschermd. De kans dat de bubbels tijdens het transport knappen, neemt toe als ze naar buiten gericht zijn. De aanvankelijke bedoeling om noppenfolie en ander verpakkingsmateriaal te gebruiken, wordt in deze situatie teniet gedaan.

Extra verpakkingsmateriaal gebruiken

Je hebt waarschijnlijk meer dan één type verpakkingsmateriaal nodig om je artikelen tijdens verzending voldoende te beschermen. Om stootschade te voorkomen, heb je misschien ook een schuimproduct nodig. Op deze manier kun je voorkomen dat het product beschadigt raakt als het valt of geduwd wordt tjidens het transport. Zie het als een extra laag beveiliging. 

De noodzaak van noppenfolie

Gebruik noppenfolie spaarzaam bij het verpakken van je producten. Wanneer klanten (of familieleden!) dagen (of weken) wachten op de pakketten om er uiteindelijk achter te komen dat de inhoud beschadigd is, raken ze overstuur. Op de lange termijn zal het je merk schaden en ertoe leiden dat meer klanten bellen om te informeren naar je retourbeleid.