Ondernemershuis
Image default
Aanbiedingen

8 Voordelen van een zwaartedeken

8 Voordelen van een zwaartedeken 

Omdat zwaartedekens een vorm van diepe druktherapie zijn, bieden ze veel van dezelfde voordelen, waaronder een toename van serotonine, een verlaging van de hartslag. Het is heel belangrijk dat je de juiste maat en het juiste gewicht kiest, afhankelijk van het gewicht en het postuur van uw kinderen. Als de deken te zwaar en te groot is, kunnen ze zich er niet vrij onder bewegen. Kijk ook uit naar zwaartedekens die speciaal voor kinderen zijn ontworpen.  Kinderen jonger dan drie jaar, zwangere vrouwen en mensen met ademhalingsproblemen of chronische aandoeningen moeten geen zwaartedekens gebruiken vanwege het risico op verstikking. 
Het mag nooit aanvoelen alsof je ingesloten of verpletterd wordt. Raadpleeg bij twijfel je huisarts voordat je er een koopt.

  1. Mensen die zwaartedeken gebruiken melden vaak een kalmerend effect, en daarom wordt het vaak gebruikt voor mensen die gestrest zijn of een aandoening hebben die hen hyperactief maakt. Een zwaartedeken is nuttig voor zij die kalmering nodig hebben en een goede nachtrust geven. Van studenten tot dieren. 
  2. Wanneer het autonome zenuwstelsel overactief is, kan dit leiden tot angst, hyperactiviteit en een heleboel andere problemen. Een zwaartedeken kan je zenuwstelsel in de kalmeren waardoor de effecten van angst, zoals kortademigheid of een versnelde hartslag, afnemen. Je kan hierdoor een goede nachtrust hebben.
  3. Als je merkt dat je ’s nachts woelt en draait, kan een zwaartedeken op je lichaam tijdens het slapen helpen om bewegingen te verminderen. Studies bevestigen deze bewering – de ‘cocooning’. De zwaartedeken biedt mogelijkheden om de bewegingen tijdens de nacht te verminderen, wat leidt tot een meer rustgevende slaap en een goede nachtrust. Zwaartedekens kunnen de symptomen van rusteloze benen verlichten. 
  4. Zwaartedekens kunnen de hartslag verlagen Van aanrakingstherapie is vastgesteld dat het de hartslag verlaagt. Een zwaartedeken simuleert aanrakingstherapie en biedt vergelijkbare voordelen. Het kalmerende, aardende effect kan nuttig zijn bij het stoppen van symptomen van angst of andere ziekten die een versnelde hartslag veroorzaken.
  5. Zwaartedekens hebben ook aangetoond dat ze het gevoel van veiligheid vergroten. Dit gevoel kan helpen op andere gebieden van je leven, waaronder het verbeteren van de slaap en zelfs het helpen bij slaapangst en hierdoor een goede nachtrust bevorderen.
  6. Obsessieve-compulsieve stoornis is in verband gebracht met lage serotonineniveaus, en zoals we al eerder aanhaalden, kan een zwaartedeken helpen de afgifte van serotonine in het lichaam te verhogen. Het gebruik van een zwaartedeken overdag kan helpen, maar ’s nachts is een zwaartedeken het beste om je een goede nachtrust te geven.
  7. Het gebruik van een zwaartedeken kan leiden tot een algemene verbetering van de stemming. Dit komt omdat de druk van een zwaartedeken de productie van het hormoon oxytocine verhoogt. In combinatie met een afname van stress kan dit een aanzienlijke invloed hebben op iemands gemoedstoestand.
  8. Bevindingen tonen verder aan dat mensen die een zwaartedeken gebruiken vaak merken dat ze langer blijven slapen, een goede nachtrust ervaren en minder verstoringen hebben tijdens hun slaap, en in het algemeen een betere slaap ervaren. Er zijn ook meldingen dat een zwaartedeken mensen kan helpen sneller in slaap te vallen.

Kunnen zwaartedekens u helpen beter te slapen?

Rond de koude maanden kan het verleidelijk zijn om de hele dag in bed te blijven liggen. Met donker, koud weer buiten, kan het onmogelijk lijken om onder de dekens vandaan te komen. Maar een product dat de laatste tijd aan populariteit wint, lijkt velen te helpen om uitgeruster wakker te worden. Hoewel het opstaan daardoor misschien nog meer gevreesd wordt, wie wil er overdag niet wat meer energie? De zwaartedeken heeft het afgelopen periode veel aandacht gekregen als een eenvoudige truc om beter te slapen en een goede nachtrust te hebben. 

Waarom een zwaartedeken?

Zwaartedekens zijn gewoon een manier voor de gemiddelde persoon om te profiteren van een rustgevende slaap. Door een warme, rustgevende sensatie te geven, bieden de zwaartedekens een aantal positieve effecten. Druk maakt oxytocine vrij in de hersenen, wat leidt tot een lagere hartslag en lagere niveaus van de stresshormonen cortisol en noradrenaline. Net als een troostende knuffel of een diepe massage helpt dit mensen zich rustiger en gelukkiger te voelen. Gezellige compressie zou ook het dopamine- en serotonineniveau verhogen. Dit vertaalt zich weer in een toename van melatonine, het hormoon dat ontspanning induceert en de natuurlijke slaapcyclus ondersteunt.

zwaartedeken