Ondernemershuis
Image default
Bedrijven

Zo stijl je een modern interieur

Een modern interieur is tegenwoordig helemaal in. Het is te herkennen aan de strakke lijnen, neutrale kleuren, eenvoud en luxe. Niks is beter dan thuis komen in een overzichtelijke en toch warme woning. Wil jij graag je huis strak en modern inrichten? Lees dan verder en kom erachter hoe jij jouw huis het beste kunt stijlen tot een modern interieur!

Neutrale kleuren

Het hebben van neutrale kleuren in je huis lijkt misschien een beetje saai, maar dat is het alles behalve. Met neutrale kleuren komen meubels en andere accessoires namelijk goed tot hun recht. De kleuren die passen bij een strak en modern interieur zijn: zwart, grijs, wit en bruin. Voor een goed contrast kun je er voor kiezen om een bepaald meubelstuk of accessoire in een fellere kleur te doen. Dit vrolijkt de boel net een beetje meer op en maakt je huis toch net iets origineler dan andere moderne interieurs. Denk hier bijvoorbeeld aan donkere tinten in combinatie met wit, maar je kunt ook gaan voor geel of rood. Het is maar net waar jouw voorkeur naar uit gaat en wat het beste in jouw huis past.

Moderne meubels

Openheid en ruimtelijkheid zijn twee belangrijke kenmerken van een modern interieur. In een modern interieur wordt er vaak gekozen voor grote meubels met strakke lijnen. Een voorbeeld hiervan is een grote hoekbank met daarnaast een strakke fauteuil. Dit wordt vaak gecombineerd met een strakke salontafel. Een ander onmisbaar item in een modern interieur is opvallende verlichting. Om wat meer warmte te creëren in je huis kun je kiezen voor een openhaard. Ook de grote, strakke, open kasten mogen niet ontbreken in een modern interieur. Deze kasten ogen ruimtelijk en je kunt er allerlei items in kwijt. Voor de badkamer wordt vaak gekozen voor een moderne badkamer radiator.

De juiste raamdecoratie

De raamdecoratie in een modern interieur moet strak en makkelijk te bedienen zijn. Bij een moderne interieurstijl wordt meestal gekozen voor jaloezieën, plisségordijnen en zo af en toe ook gordijnen. Vooral plisségordijnen gaan goed samen met strakke en moderne interieurs en zijn daarom ook erg populair. Het heeft duidelijke lijnen en hangt strak op het raam. ilumio heeft een breed assortiment aan plisségordijnen. Bekijk voor het gehele assortiment aan plisségordijnen of andere soorten raamdecoratie de website.

Ga mee met de tijd

Voor het hebben van een modern interieur, is het erg belangrijk om mee te gaan met de tijd. Moderne interieurs zijn namelijk erg trendgevoelig. Wil je niet elke keer je interieur hoeven te verfrissen? Ga dan voor een meer tijdloos interieur.

Verschillende soorten materialen

Een modern interieur straalt rust uit. Dit wordt gedaan door strakke materialen en lijnen te gebruiken. Bij een modern interieur wordt er vaak gebruik gemaakt van materialen als metaal, aluminium, chroom, kunststof, leer en andere soorten staal. Er wordt veel gebruik gemaakt van hippe accessoires en verschillende soorten materialen. Denk hier bijvoorbeeld aan kussens met verschillende dessins. Het combineren van leer en stof is hier een goede optie. Je kunt hier zelf ook lekker mee experimenteren en kijken welke materialen goed bij elkaar passen. Het is leuk om een eigen draai te geven aan je interieur.

Eyecatcher

Zoals al eerder in dit artikel is beschreven, heeft het hebben van een opvallende eyecatcher een leuke toevoeging in het interieur. Denk hierbij aan een opvallende accessoire of een kleurrijke lamp. Dit maakt jouw strak moderne interieur bijzonder en origineel. Een eyecatcher laat zien dat je je huis stijlvol hebt ingericht. Ook kan een eyecatcher de aandacht afleiden van dingen die je minder mooi vindt in je interieur.

Minimalisme is key

Een fout die veel mensen maken is het hebben van te veel accessoires in huis. Het wordt namelijk snel te druk. Minimalisme is daarom the key! Het beste is om een paar grote accessoires neer te zetten. Door ze dicht bij elkaar te plaatsen, creëer je eenvoud en bewaar je de rust in je interieur. Zo behoud je de heldere lijnen.