Ondernemershuis
Image default
Dienstverlening

Wat helpt je huis beter te verkopen

Ben je toe aan een nieuwe woning of een nieuwe woon omgeving? Dan is het tijd om ervoor te zorgen dat jou huis op en top de verkoop in gaat. Het kan zo zijn dat je huis er natuurlijk al op en top uit ziet, maar toch zijn er altijd wat dingetjes die er net wat meer voor zorgen dat je huis sneller verkocht word. De inrichting van je huis kan al heel veel schelen.  

Onderhoud  

Bij het verkopen van je huis is het zeker van belang dat alle kleine dingetjes er ook goed uit zien. Zorg ervoor dat de dingen zoals een krakende vloer of een piepende deur ook gemaakt worden. Kijk bijvoorbeeld ook naar behang of verf dat ergens los laat. Op het moment dat zulke dingen niet in orde zijn, kan dit de verkoop belemmeren. Alles moet spik en span zijn.   

Uitstraling van binnen 

Naast dat de buitenkant en onderhoud spik en span moet zijn, is de binnenkant ook erg belangrijk. Zorg dat er een fijne rustige sfeer is en niet al te veel felle kleuren in huis zijn. Je kunt bijvoorbeeld ook een gezellig bosje bloemen of een lekkere schaal met vers fruit neer zetten wanneer er een koper komt kijken.  

Poetsen, poetsen en nog een poetsen 

Een schoon huis is een erg belangrijk deel in de verkoop van het huis. Op het moment dat er spinnenwebben aan het plafond hangen of saus spetters op de muur zitten van de spaghetti die de vorige avond gegeten is, is dit natuurlijk niet heel fris om te zien als koper. Zorg er daarom altijd voor dat de poetsdoek er nog eens doorheen is gehaald voor er een koper komt kijken. Je kan ook het raam open zetten en doe bijvoorbeeld een lekkere geur verfrisser in de wc of badkamer.