Ondernemershuis
Image default
Woningen

Waar kan je een douchekraan kopen?

Vind jouw ideale douchekraan

Een douche is onbruikbaar zonder een goed werkende douchekraan. Dit soort kraan reguleert de watertoevoer naar de douche. De kraan wordt ook gebruikt om de temperatuur en intensiteit van de waterstralen te reguleren. Douchekranen zijn er in alle soorten en maten, van simpele exemplaren die zich beperken tot enkel het bepalen van de temperatuur, tot luxe ingebouwde thermostatische kranen. Zo is er voor elk budget en smaak wel een passende kraan beschikbaar.

 

Een douchekraan kopen begint bij het bepalen van de de eisen die je aan de kraan stelt. Zo zijn er hoofdzakelijk twee verschillende soorten kranen te onderscheiden.

 

De klassieke douchemengkraan wordt bediend met twee verschillende knoppen die koud en warm water mengen om zo tot de juiste watertemperatuur te komen.

Een thermostatische douchekraan is een iets luxere variant waarbij de temperatuur ingesteld kan worden. Deze kraan zorgt voor een constante watertemperatuur en waterdruk, waardoor de douche ervaring nog plezieriger wordt. Vaak bestaan thermostatische douchekranen uit twee hendels, één om de temperatuur in the stellen, en één om de kraan aan en uit te zetten.

 

Douchekranen zijn vaak te verkrijgen in een opbouw- of inbouw variant. Bij de opbouw variant wordt de kraan tegen de badkamertegels geplaatst. Wil je juist een modernere en strakkere look, dan kan een inbouw kraan uitkomst bieden. De kraan wordt dan in de wand geplaatst, resulterend in een modernere en praktischere douchecabine.

Naast het soort kraan is het design natuurlijk ook van groot belang. Zo zorgen vierkante, hoekige designs voor moderne sferen, terwijl ronde designs vaak wat klassieker ogen. Qua kleuren is de meest gangbare variant chroom. Echter is er tegenwoordig zoveel meer mogelijk. Denk bijvoorbeeld eens aan brons, zwart of wit. Zo stem je het volledig af op jouw persoonlijke situatie.

 

Er zijn talloze aanbieders actief op de markt die het mogelijk maken voor jou om de perfecte douchekraan te vinden voor jouw badkamer. Overweeg het budget, type en gewenste stijl en je hebt de ideale kraan zo gevonden!

 

Bezoek de website voor meer informatie : https://www.badkamerwinkel.nl/kranen/douchekraan