Ondernemershuis
Image default
Dienstverlening

Kosten taxatie huis

In dit artikel leg ik graag uit wat de kosten taxatie huis zijn. En ook zal ik meer uitleggen over wat een taxatierapport precies is en welke taxateurs wij aanbevelen. Want natuurlijk wil je voor een zo laag mogelijke prijs de beste taxatie ontvangen!

Taxatie huis

Wat betreft een taxatie huis kun je een taxatierapport op laten stellen door vele verschillende taxateurs. En allemaal hanteren ze een andere prijs. De een houdt een vaste prijs aan. En de ander kiest juist voor een promile van 1,85. Dat betekent dat de taxateur een percentage van 0,185 van het totaal door hem berekende taxatiebedrag ontvangt voor zijn werkzaamheden. En je begrijpt wel: des te hoger het taxatiebedrag is, des te duurder de taxateur ook zal worden. Daarom raad ik dan ook aan om wanneer je een huis in bezit hebt waarvan je verwacht dat die een hoge waarde heeft, te kiezen voor een taxateur die een vaste prijs hanteert. Zo ben je namelijk als het goed is goedkoper uit dan wanneer je voor eentje kiest met een promile van 1,85.

Taxatieveilingen.nl

Maar er is nog een alternatief: taxatieveilingen.nl. Daar kun je door middel van een veilingsysteem een bod doen op een taxateur. En wanneer de tijd van het proces van een taxateur voorbij is, geldt het hoogste bod en heeft die gewonnen. Het ideale is, is dat je zelf kunt bepalen of dat je hoger gaat natuurlijk. En dus zul je, wanneer je enige indicatie hebt van de waarde van je eigen huis, niet veel te hoog uitkomen in vergelijking met een taxateur die een vaste prijs hanteert. En datzelfde geldt voor eentje met een promile van 1,85.

Uiteindelijk heb ik daar zelf ook voor gekozen. En het was ideaal! Een hele ervaren en eentje met goede vakkennis kreeg ik aangewezen als taxateur.

Bezoek de website voor meer informatie :