Ondernemershuis
Image default
Marketing

Kamp je met personeelstekort?

 

Het kan ieder bedrijf en iedere organisatie overkomen: personeelstekort. Dat is natuurlijk vervelend, maar daar is ook iets aan te doen. Nieuw personeel zoeken natuurlijk. Soms is het lastig om te bepalen waar je je nieuwe personeel vandaan moet halen. Misschien is je bedrijf nog te onbekend bijvoorbeeld. Dan is het lastig om via je site nieuwe mensen te vinden, omdat ze niet zo snel bij je vacatures terecht komen. Je kunt je vacature ook op vacaturesites plaatsen, maar dat betekent dat je zelf tijd moet maken om door de sollicitaties te spitten voor potentie. 

 

Externe partij inschakelen

Daarom is het handig een recruitmentbedrijf in te schakelen. Dat betekent namelijk dat je niet zelf alle inkomende motivaties hoeft te lezen en cv’s hoeft te bekijken. Dat kan namelijk flink wat tijd kosten, die je waarschijnlijk beter in je bedrijf kunt besteden. Zeker als je geen HR afdeling hebt. Je hoeft zelf niet alle aanmeldingen door te nemen, maar krijgt alleen die paar voorgeschoteld die bij het plaatje passen van wat jij zoekt of nodig hebt in je bedrijf. Het is uiteindelijk natuurlijk aan jou of je het personeelstekort kan oplossen door hiervan iemand aan te nemen. 

 

Eerst de behoefte van het bedrijf

Om passende kandidaten aan je voor te stellen, is het voor een recruitmentbedrijf noodzakelijk dat ze weten wat jij zoekt en nodig hebt. Je zal dus moeten bespreken met het externe bedrijf wat voor personeelstekort je precies hebt. Ook als je dat niet geheel concreet hebt, is dat een optie. Je bespreekt wat je nodig hebt en zoekt met het externe bedrijf en zij zorgen dat ze zo goed mogelijk passende kandidaten aan je voorstellen. 

 

Jij bepaalt

Zo’n bedrijf neemt natuurlijk niemand voor je aan. Dat is uiteindelijk aan het bedrijf met het personeelstekort zelf. Als bedrijf zal je moeten kiezen of je wel of niet klikt met een kandidaat. Het kan ook zijn dat je het niet eens bent met de keuze om iemand voor te stellen. Dan kun je dat ook overleggen met het recruitmentbedrijf, zodat zij beter een beeld krijgen van wat jij zoekt om je personeelstekort op te lossen. Het is aan jou wie je aanneemt, aan jou als bedrijf zijnde. Het externe bedrijf zoekt enkel met je mee naar passende kandidaten, waardoor je hier minder tijd aan hoeft te besteden. 

 

Tip: Yarle.com