Ondernemershuis
Image default
Marketing

Wat is Influencer Marketing en Hoe Werkt het Precies?

Als bedrijf zijnde wil je natuurlijk zo veel mogelijk bereik en impact creëren met je producten en/of diensten. Je kunt hiervoor verschillende marketingstrategieën inzetten, en één daarvan is influencer marketing. Deze vorm van marketing wordt steeds populairder, maar wat is het nou precies en hoe werkt het? In deze blogpost gaan we dieper in op de betekenis en de werking van influencer marketing, de drie pijlers waar het op gebouwd is en waarom wij vinden dat dit dé strategie is waarin jij zou moeten investeren.

Laten we beginnen met het definiëren van influencer marketing. Het is in essentie een marketingtactiek waarbij een bedrijf samenwerkt met een influencer – iemand met een aanzienlijk aantal volgers en een grote invloed in een bepaalde doelgroep – om producten en/of diensten te promoten. Het doel van deze samenwerking is om de naamsbekendheid van het bedrijf te vergroten, meer verkeer naar de website te genereren en uiteraard meer omzet te verdienen.

De drie pijlers van influencer marketing zijn:

Bereik, betrouwbaarheid en relevantie. Ten eerste kiezen bedrijven influencers met een groot bereik, zodat er zo veel mogelijk mensen worden bereikt. Vervolgens is het belangrijk dat de influencer betrouwbaar is. Mensen vertrouwen hun mening en aanbevelingen, dus wanneer een influencer achter een product staat, zullen zijn/haar volgers dit sneller geloven. En last but not least, de relevantie: de influencer moet aansluiten bij de doelgroep van het bedrijf en de niche waarin het product of de dienst valt.

Waarom je volgens ons het beste kunt investeren in influencer marketing?

Allereerst is het relatief goedkoop, zeker in vergelijking met traditionele vormen van adverteren. Daarnaast is het een win-win situatie: de influencer verdient geld door een samenwerking met het bedrijf, terwijl het bedrijf meer bereik en verkoop kan genereren. Bovendien is het ook effectief: een studie heeft aangetoond dat maar liefst 70% van de millennials producten koopt op basis van aanbevelingen van influencers.

In het kort:

Influencer marketing is een effectieve strategie voor bedrijven om meer bereik en omzet te genereren door samen te werken met invloedrijke personen op sociale media. De drie pijlers waar het op gebouwd is, zijn bereik, betrouwbaarheid en relevantie. Wij raden aan om te investeren in influencer marketing vanwege de lage kosten, de win-win situatie en het bewezen effect.

Veelgestelde vragen over Influencer Marketing:

1. Moet ik alleen samenwerken met influencers die een groot bereik hebben?
Nee, het is ook belangrijk dat je een influencer kiest die betrouwbaar is en past bij de niche van je producten/diensten.

2. Welke sociale media kanalen zijn het meest geschikt voor influencer marketing?
Dit hangt af van je doelgroep en de niche van je product/dienst. Instagram en YouTube zijn over het algemeen populair voor influencer marketing.

3. Hoe weet ik of een influencer bij mijn merk past?
Doe research naar de influencer en bekijk welke merken hij/zij eerder heeft gepromoot. Kijk ook naar de interactie van de volgers van de influencer met diens berichten.

Conclusie

Influencer marketing is een slimme manier om meer bereik en omzet te genereren voor je bedrijf. Door de samenwerking met invloedrijke personen op sociale media, vergroot je de naamsbekendheid van je merk en trek je nieuwe klanten aan. Zoek wel naar een influencer die past bij jouw producten/diensten en doelgroep, en investeer in deze effectieve marketingstrategie.