Ondernemershuis
Image default
Auto

Een nieuwe auto is dichterbij dan je denkt

Veel ondernemers kiezen er tegenwoordig voor om een auto te leasen, daar waar ze deze voorheen simpelweg kochten. Zeker wanneer je voor je werk (en/of daarbuiten) de nodige kilometers maakt, lijkt investeren in een auto een weinig interessante bedoeling. Als het even kan, zullen de meeste ondernemers dan ook kiezen voor een leaseconstructie. In sommige gevallen betekent dit dat men een auto voor een specifieke leasetermijn (van een x aantal jaar) gebruikt, waarna deze wordt ingeleverd of ingeruild voor een nieuwe telg. Dit heeft als nadeel dat je wellicht nooit de daadwerkelijke eigenaar wordt van deze auto, maar fiscaal gezien is het waarschijnlijk een stuk interessanter dan de aanschaf van een ‘echt eigen’ auto.

Bedrijfswagen Leasen of bedrijfsauto leasen kan tegenwoordig iedereen

Vroeger was een ‘auto van de zaak’ een privilege waar niet simpelweg iedereen zich over kon beschikken. Tegenwoordig kan echter iedereen via een leaseconstructie aanspraak maken op een nieuwe auto. Dit geldt voor particulieren, werknemers en alle vormen van ondernemers. Ook zzp-ers kiezen steeds vaker voor een auto op de zaak. Zelfs wanneer je inkomen sterk fluctueert, is het mogelijk en vaak voordelig om te kiezen voor een leaseauto. Naast het feit dat het bepaalde zorgen wegneemt met betrekking tot zaken als verzekering en onderhoud, zijn de kosten voor een leaseauto vaak fiscaal aftrekbaar. Ook is het natuurlijk geen prettig idee wanneer je duizenden euro’s spendeert aan een nieuwe wagen, om hem vervolgens in drie-vier jaar tijd voor je gevoel volledig op te rijden. Want laten we eerlijk zijn, zelfs op een relatief nieuwe auto schrijf je met een hoge kilometerstand behoorlijk wat af.

Waar regel je zoiets?

Nu kun je tegenwoordig bij de meeste dealers naast kopen ook leasen. Het zijn simpelweg andere betaalpakketten. Voordat je echter bij de eerste beste dealer binnenstapt is het echter verstandig een inventarisatie te doen van de mogelijkheden via internet. Zo kom je een stuk minder snel berooid uit, en heb je al wat kennis van de verschillende constructies.

Bezoek de website voor meer informatie : https://www.bedrijfswagenleasenzzp.nl/