Ondernemershuis
Image default
Woningen

Verlichting voor een sfeervol huis

Bij het inrichten van je huis moet je veel keuzes maken. Zo ook wat betreft de lampen die je gaat kiezen. Ga je voor een industriële lamp of juist voor heel moderne lampen. Wil je het heel sjiek hebben, of mag het wat speels zijn? Lampen met warm licht of juist met heel helder licht? Sommige lampen verbruiken veel energie en andere weer helemaal niet. We moeten nogal wat kiezen. Om je op weg te helpen staan hieronder een aantal van onze favoriete lampen.  

De ruimtebesparende lamp 

Een lamp die we in elke kamer wel kunnen gebruiken is de plafondlamp. Een plafondlamp is er in verschillende soorten en maten. Sommige zijn rond andere juist weer langwerpig of zelfs vierkant. Je kunt kiezen voor plafondlampen die tegen het plafond aan zitten, of plafondlampen die juist hangen. Deze lampen nemen vaak nauwelijks ruimte in beslag. De ruimte die ze wel in beslag nemen, is vaak ruimte die je anders toch niet gebruikt. Je hebt dus helemaal geen last van deze lampen. Dat is wel eens anders met een lamp, die bijvoorbeeld op de grond staat. Met een lamp die op de grond staat moet je altijd rekening houden met de plek en de snoeren die bij de lamp horen.  

Combineer de lamp met je inrichting 

Bij het uitkiezen van een lamp is het leuk om vooraf een voorstelling te maken van wat je graag in huis wilt hebben. Heb je bijvoorbeeld een eikenhouten salontafel, kijk dan of je deze houttinten ook kan laten terugkomen in de lamp. Kies dan bijvoorbeeld voor een hangende plafondlamp met een houten poot. Zo kan je ook een lamp combineren met een kleur die je op de muur hebt. Heb je een groene muur, laat dit dan ook terugkomen in een lamp. Het hoeft maar iets heel kleins te zijn maar als je materialen combineert word je woonkamer een geheel. 

Terug in de tijd met fabriekslampen 

Ze zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit een industriële woning. De bekende fabriekslamp. Wij snappen wel waarom. Deze lamp heeft een stoer en robuust uiterlijk. Je hebt ze in verschillende stijlen, sommige zien er bijvoorbeeld verroest en gehavend uit waarbij andere juist nog heel strak zijn. Een lamp waar je alle kanten mee op kan en wat ons betreft een lamp die in ieder huis past. Deze lamp is ook perfect voor boven de eettafel. De lamp geeft namelijk fijn en rustig licht op 1 plek.