Ondernemershuis
Image default
Bedrijven

Meer ruimte en sneller werken met een geautomatiseerd magazijn

Meer ruimte en sneller werken met een geautomatiseerd magazijn

In een geautomatiseerd magazijn worden logistieke processen zoals orderpicking en de verzending en retournering van pakketten automatisch gedaan. Dit wordt doorgaans gedaan door middel van magazijnkranen, monorails of transportbanden. Steeds meer bedrijven overwegen een geautomatiseerd magazijn om de efficiëntie en productiviteit binnen hun bedrijf te verhogen en de kosten en foutenlast te verminderen.

Waarom is een geautomatiseerd magazijn voordelig?

Een geautomatiseerd magazijn beheert de voorraadbeheer en opslag van een bedrijf en versnelt en optimaliseert de verwerking van pakketten. Op die manier ontstaat er een doorgaande stroom is van inkomende en uitgaande goederen en worden arbeids- en onderhoudskosten verlaagd.

Door de automatisering van magazijnbeheer, is er minder personeel nodig en liggen artikelen ontoegankelijk opgeslagen. Zowel de magazijnmedewerkers als de goederen zijn daarmee beter beschermd. Ook haal je met een geautomatiseerd magazijn het maximale uit jouw capaciteit doordat de beschikbare opslagruimte continue wordt geoptimaliseerd.

Het WMS systeem

Nog een belangrijk onderdeel is de WMS implementatie door MontaWMS. Elk geautomatiseerd magazijn beschikt namelijk over dit systeem. De WMS software is ontwikkelt om jouw voorraad realtime te analyseren, beheren en optimaliseren van jouw voorraad. Alle goederen in jouw magazijn worden daarmee 24/7 nauwkeurig getraceerd. Op die manier heb je te allen tijde de volledige controle over jouw goederen en opslagruimte. Op basis van deze gegevens optimaliseer je tevens je goederenstromen.

Van elk warehouse een geautomatiseerd magazijn maken

Het is belangrijk dat je in kaart brengt wat de toekomstige doelstellingen zijn voor jouw bedrijf. Een geautomatiseerd magazijn kan daar namelijk veel hulp bij bieden. Het helpt je efficiënter te werken. Je houdt hierdoor tijd over die je kunt benutten om andere processen binnen je organisatie te verbeteren. Denk aan sales, marketing of IT.

Van traditionele naar moderne logistiek

Je kan er tevens voor kiezen om een bestaand warehouse te automatiseren. Daarbij worden traditionele logistieke systemen, zoals operatoren, vervangen door moderne, zoals magazijnkranen en transportbanden. Ga je een bestaand magazijn automatiseren? Houdt dan wel rekening met de benodigde middelen en de beschikbare en bestaande ruimte.

Til jouw webshop naar een hoger niveau

Wanneer je er, net zoals MontaWMS.com, voor kiest om jouw magazijnwerkzaamheden te automatiseren door middel van WMS, worden er veel tijdrovende werkzaamheden uit jouw handen genomen. Dit bespaart je veel tijd en geld. Op die manier kan jij andere belangrijke zaken binnen jouw bedrijf oppakken en de focus leggen op de doorgroeimogelijkheden van jouw webshop. Zo haal jij meer rendement uit zowel jouw magazijn als webshop en zullen nieuwe bedrijfsdoelen sneller behaald worden in de toekomst.

Tevredenheid onder personeel

Ook onder jouw personeel zal er meer plezier in het werk komen doordat de druk verlaagd wordt door de automatisering van magazijnwerkzaamheden. Doordat jouw personeel geholpen wordt bij het orderpicken en de verwerking van bestellingen, zullen zij ook minder risico lopen op het maken van fouten. Dit draagt uiteindelijk bij aan een fijne werkomgeving waarin beter en sneller gewerkt wordt!