Ondernemershuis
Image default
Dienstverlening

Leiderschap zwakte

Hieronder hebben we enkele zwakheden in leiderschap opgesomd. Je kunt leren hoe je deze zwakke punten kunt omzetten in sterke punten. Meld je aan voor een cursus persoonlijk leiderschap bij Ivpp.

Afstand nemen, arrogant zijn, of niet achter de mensen staan die je leidt. Hierdoor vervreemd je, verslechter je en snoer je uiteindelijk de monden van jouw beste personeel, waardoor ze helemaal dichtgaan. Verder leidt deze arrogantie tot het veel te veel beloven en te weinig waarmaken. Leerkans: Wees eerlijker en meer authentiek/nederig en probeer jezelf tot zekere mate kwetsbaar op te stellen.

Leiden om anderen te behagen, om aardig gevonden te worden, om erbij te horen, om gewild of geliefd te zijn. Het goede nieuws is dat er genoeg aardigheid te vinden is op de wereld. Het slechte nieuws is dat deze leiders meer focussen op de mensen in plaats van de resultaten. Leerkans: Wees meer gefocust op het halen van resultaten, persoonlijke- en leiderschapsverantwoordelijkheid, anderen verantwoordelijk houden, moed hebben wanneer het tegenzit, beslissend zijn en moeilijke keuzes kunnen maken. 

Een leider die autocratisch, besturend, perfectionistisch en/of te kritisch is. Je wilt dingen klaar krijgen, maar de gevaren hiervan voor jezelf en jouw team zijn burn-out, wrijvingen en het over tijd verkleinen van potentiele winst. Leerkans: Wees meer samenwerkend, aardig, vertrouwend en accepterend tegenover kleine fouten van jouw team, dit leidt tot meer verschillende gedachtes en acties, los kunnen laten/delegatie en weten dat goed genoeg vaak ook echt goed genoeg is.

Niet tijdig goede resultaten boeken. Goede en geweldige leiders moeten de juiste mensen begeleiden om de gewenste resultaten te verkrijgen binnen de bepaalde tijden en budgetten. Leerkans: richt je meer op verantwoordelijkheid, opdrachten, processen, mensen en resultaten dan andere dingen, vooral wanneer deze resultaten in gevaar zijn.

Ongepast en hypocriet leiden; niet doen wat je zegt, of een dingen zeggen en een ander ding doen. Leerkans: Om ervoor te zorgen dat je jouw eigen advies volgt voor je het geeft moet je een manier vinden om de daad bij het woord te voegen. Wees eerlijk over jezelf en jouw waarden en wees consequent tegenover anderen.

De neiging hebben om inschikkelijk te worden, te stoppen met leren, mee te gaan met de gang van zaken of je jezelf te snel of te makkelijk vrijuit laat gaan. Leerkans: Weet dat uitdagingen en het streven naar dingen goed voor je zijn en niet uit de weg moeten worden gegaan. Misschien ben je een beetje ingedut op het werk en kun je manieren vinden om de liefde of de potentiële liefde voor jouw werkleven weer aan te wakkeren – of dit nou een andere baan of carrière is, een nieuwe/andere rol of het leren leven met het feit dat stil blijven staan geen optie meer is.

Door deze zwakheden aan te pakken, of iemand anders te helpen ze aan te pakken, kunnen we de wereld echt een betere plek maken.

Ivpp – Training persoonlijk leiderschap!

Bezoek de website voor meer informatie : http://www.ivpp.nl/leiderschap/training