Ondernemershuis
Image default
Bedrijven

Je woning verkopen in tijden van corona, doen of niet?

Alles is onzeker in tijden van corona, zo ook de huizenmarkt. Het is dan ook moeilijk om de beslissing te nemen of u wel of niet uw huis moet verkopen. Toch zijn er aantal dingen die u kunnen overtuigen om uw huis toch te verkopen in deze onzekere tijd.

Aanbod

Er zijn veel mensen op zoek naar een woning, hier zijn alleen te weinig woningen voor. Er is simpel gezegd meer vraag dan aanbod. De voorspelling is dat er nog voor een lange tijd een tekort aan woningen zou blijven. Het is dan dus aantrekkelijk uw huis te verkopen omdat er waarschijnlijk kopers zullen zijn. Toch blijft het in deze tijd toch de vraag of de vraag naar huizen hetzelfde is gebleven.

Huizenprijzen

Doordat er meer vraag dan aanbod is stijgt de prijs van woningen enorm, dit gaat dan ook niet veranderen tot er nieuwe huizen komen in grote getalen. Doordat de huizenprijzen zo aan het stijgen zijn kan dit betekenen dat u een overwaarde heeft op uw huis. Deze overwaarde kan interessant zijn bij het kopen van een nieuw huis.

Lage rente 

Het interessante aan een huis kopen in deze tijd is dat de hypotheekrente laag is. Het is dan mogelijk uw hypotheek af te lossen met de verkoop van uw huis. Bij de aankoop van een nieuwe woning wordt dan de huidige en lage hypotheekrente gehanteerd. Hierdoor zullen de maandelijkse kosten voor de woning omlaag gaan. 

Meer vraag door corona

Door corona zijn mensen minder blij geworden met de plek waar ze wonen, dit komt door het vele thuiszitten. Mensen krijgen steeds meer behoefte aan meer leefruimte, dit omdat er veel meer thuis wordt geleefd. Nu er ook thuis gewerkt moet worden komen ook veel mensen erachter dat ze hier niet de plek voor hebben.