Ondernemershuis
Image default
Aanbiedingen

Instructies om zelf een barbecue te maken.

Het mooie weer is aangebroken, de deuren staan weer de hele dag open en we leven weer grotendeels in de tuin of op het balkon. Als de temperaturen weer lekker aangenaam zijn mag een heerlijke barbecue natuurlijk niet ontbreken. Het is dan weer tijd om de barbecue uit de schuur te halen en aan te steken. Maar wat voor barbecue heb je eigenlijk? Kan je hier de top A-kwaliteit groenten van de BBQ nog wel op klaar maken? De barbecue is aan vervanging toe, is het dan niet leuk zelf een barbecue te maken? Maar hoe doe je dat dan?

Waar in de tuin kan je een barbecue het best bouwen?

Als je er voor kiest zelf een barbecue te bouwen dan is het natuurlijk belangrijk om een plek te kiezen. De beste plek en het makkelijkst is het bouwen van een barbecue op het terras. Je kan de barbecue zo groot of klein maken als je zelf wil, als je maar rekening houdt met de beschikbare ruimte.

Bouwen op het terras

Je hoeft geen timmerman zijn om zelf een barbecue te kunnen bouwen. Het is belangrijk dat je gebruik gaat maken van een stevige en harde ondergrond. Over het algemeen zal een terras daar wel aan voldoen. Wanneer de ondergrond nog niet zo stevig is zou je een betonnen plaat neer kunnen leggen zodat de ondergrond wel stevig is.

Welke stenen ga je gebruiken?

De beste basis voor het bouwen van een eigen barbecue zijn stenen. Het is dan wel heel erg belangrijk dat je wel stenen kiest die daar geschikt voor zijn. Ze moeten namelijk de hitte van een barbecue wel kunnen verdragen. Het zou heel erg zijn als de stenen zouden scheuren nadat jij al die moete gedaan hebt om die barbecue te bouwen. Laat je hier dus goed over informeren.

Wel of geen rookafvoer gebruiken?

Als je op het terras je barbecue bouwt is het niet noodzakelijk ook een rookafvoer te bouwen. Je moet wel goed kijken waar je gaat bouwen, want je wil natuurlijk niet dat je hele huis vol rook staat als je de barbecue aan hebt staan met het lekkerste BBQ vlees er op. Dan is de geur van het vlees wel aangenaam, maar de rooklucht weer helemaal niet.