Ondernemershuis
Image default
Aanbiedingen

Tips om zelf te kunnen ondernemen zonder zorgen

Er zijn veel mensen die er aan denken om op zichzelf een onderneming te starten. Dit kan erg goed aan pakken, maar het is handig om van tevoren een aantal tips te hebben om hier mee te beginnen. Het begin is meestal namelijk het lastigste gedeelte van een onderneming.

Zorg voor de juiste voorzieningen

Als ondernemer moet je je eigen inkomsten voorzien. Dit houdt in dat je zelf bepaald hoeveel je verdient. Natuurlijk moet je hier wel voor werken, maar de rest is aan jezelf. Echter is het hierbij wel belangrijk om de juiste voorzieningen zelfstandig ondernemers te hebben.

Deze voorzieningen zijn eigenlijk een soort vangnet die er voor zorgen dat je ook tijdens ziekte of tekort aan opdracht een inkomen hebt. Ook het pensioen dat je op bouwt valt hier onder. Om er voor te zorgen dat je een vangnet hebt, is het belangrijk om een soort verzekering hiervoor af te sluiten.

Als je een eigen onderneming hebt, is het natuurlijk ideaal om zonder zorgen te kunnen werken. Echter kunnen er veel zorgen komen als je te maken krijgt met arbeidsongeschiktheid of ziekte. Dit komt omdat dit er voor zorgt dat je geen inkomen meer hebt.

Om er voor te zorgen dat je geen last hebt van deze zorgen, kan het een goede keuze zijn om voor een aantal voorzieningen te gaan. Deze voorzieningen kun je gebruiken als vangnet voor als er wat gebeurd. Hierdoor kun je je onderneming starten zonder zorgen.

Pensioen

Als ondernemer is het niet vanzelfsprekend dat je pensioen opbouwt. Dit komt omdat dit iets is wat je zelf moet doen. Het pensioen van een zelfstandig ondernemer is dan ook niet iets wat altijd opgebouwd wordt. Echter is het wel mogelijk om dit te laten doen.

Door een speciaal bedrijf in te schakelen die er voor zorgt dat je een vangnet en een pensioen hebt, wordt er voor gezorgd dat je zonder zorgen je werkzaamheden kunt doen. Niemand zit er namelijk op te wachten om voor onverwachte verrassingen te staan als het te laat is.

Een persoonlijk vangnet is makkelijk op te stellen. Het is namelijk al mogelijk om dit onder de 100 euro te doen. Hierbij krijg je ook direct verschillende voordelen er bij. Dit zijn verschillende voordelen die het vangnet achter je bieden.

Eén van de voordelen die je hierbij krijgt is een inkomen op het moment dat je dit nodig hebt. Bij een inleg van 65 euro kun je namelijk een vangnet van 2000 euro voor 2 jaar krijgen als je arbeidsongeschikt verklaard bent. Verder krijg je voor 20 euro een ongevallenverzekering met een uitkering van 200.000 euro bij blijvende arbeidsongeschiktheid.

Ook wordt hierbij je pensioen opgebouwd. Voor een bedrag van ongeveer 35 euro in de maand kun je elke keer een ruim pensioen opbouwen voor wanneer je niet meer wilt werken. Verder wordt er ook nog een bedrag in de persoonlijke spaarpot gedaan. Dit zorgt er voor dat je altijd nog een buffer achter de hand hebt.