Ondernemershuis
Image default
Bedrijven

Het belang van urenadministratie

Online urenadministratie, je hoort er steeds vaker over bij ondernemers. En dat is niet verwonderlijk. Urenregistratie is eigenlijk niet verplicht, maar vrijwel elke ondernemer haalt er voordelen uit. Ben je nog niet overtuigd? Lees dan hier wat urenadministratie inhoudt en waarom het ook u kan helpen.

De belangrijkste redenen om de urenadministratie bij te houden, zijn de inzichten die het biedt over hoe de gewerkte uren verdeeld zijn en de voordelen die het biedt bij de belastingsdienst. Je kan profiteren van fiscale voordelen zoals onder andere het urencriterium, je kan bijhouden hoeveel uren er voor opdrachtgevers gefactureerd dienen te worden en je kan toekomstige opdrachten nauwkeuriger plannen op basis van de bewaarde administratie. Een goed bijgehouden urenadministratie geeft dus veel gemakken, toch blijkt het in de praktijk vaak moeilijk voor werknemers en werkgevers om de urenregistratie nauwkeurig bij te houden. Met online urenregistratie komt daar een einde aan.

Met de urenregistratie app is het voor werkgevers veel makkelijker om de gewerkte uren te registreren en te verwerken. Bovendien is het overzicht veel makkelijker te bewaren en worden fouten voorkomen. Via de employee self service is het voor werknemers dan weer heel eenvoudig om hun uren in te geven in de app. Zo wordt de urenregistratie toegankelijker en eenvoudiger. Het portaal kan volledig ingericht worden in de huisstijl en kan aangepast worden aan alle functies die bij uw bedrijfssituatie passen.

Welke uren gelden dan voor de urenregistratie? Dat zijn per definitie alle uren die in het bedrijf werden geïnvesteerd. Voor fulltime ondernemers is het makkelijker om aan hun urencriterium te komen, maar bij parttimers en zzp’ers ligt is dat anders. Voor hun is urenadministratie dan ook eens zo belangrijk. Want ook de opleidingen die ze volgen, netwerk evenementen en brainstormen over nieuwe ideeën vallen binnen hun urenadministratie. De urenadministratie geeft zo een totaal overzicht over de bezigheden voor een onderneming.

Bezoek de website voor meer informatie : https://www.mysolution.nl/nl-NL/Home