Ondernemershuis
Image default
Financien

Een goed leven heb je zelf in de hand

Een goed leven heb je zelf in de hand

Hoewel het nobel is om te zeggen dat je het niet nodig hebt, het is en blijft het slijk der aarde: geld. Je kunt nu eenmaal niet zonder. Op een bepaald punt in je leven zul je erachter komen dat je meer eld nodig hebt dan waarover je beschikt. Op zulke momenten biedt een geldlening uitkomst. Je kunt voor een geldlening uiteraard terecht bij je bank of een speciale kredietverstrekker, maar er zijn tegenwoordig nog meer mogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld ook een lening afsluiten via internet. In veel gevallen is een lening afsluiten via internet goedkoper dan wanneer je dit via de reguliere weg zou doen. Ook is het makkelijker en minder tijdrovend. Wees je echter wel bewust van de risico’s – welk medium je ook gebruikt om geld te lenen, geld lenen kost nog steeds geld.

Een lening aanvragen

Hoe werkt het aanvragen van een lening nou precies? Het aanvragen van een lening werkt als volgt: Je hebt geld nodig en treft een regeling met de kredietverstrekker. Jij krijgt het geldbedrag onder bepaalde voorwaarden. Zo dient je bijvoorbeeld het totale bedrag binnen een bepaalde tijd terug te betalen, en moet je bovenop het originele bedrag nog extra rente betalen. Daar komt ook de term ‘geld lenen kost geld’ vandaan. Elke kredietverstrekker heeft weer andere voorwaarden en rentepercentages. Vergelijk dus goed voordat je een lening aangaat, ook via internet. Via verschillende website kun je snel en gemakkelijk kredietverstrekkers met elkaar vergelijken. Geld lenen via internet Hoewel geld lenen op zich tegenwoordig niets bijzonder meer is, kan geld lenen via internet voor veel mensen nog een beetje eng klinken. Er gaan immers veel enge verhalen rond over wurgcontracten en enge bendes die je geld aftroggelen. Over het algemeen is er niets aan de hand zolang je jezelf vooraf goed informeert. Geld lenen via internet heeft juist enorm veel voordelen. Zo is het vele malen sneller omdat je geen afspraken hoeft te maken om de lening aan te vragen en het contract te tekenen. Daar komt nog bij dat de leningen die via internet worden aangeboden vaak goedkoper zijn dan die van krdietbedrijven die hun zaken niet via internet doen. lenen is tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld.  Blijf je bewust van de risico’s en er is niets aan de hand. Wanneer je twijfelt over geld lenen via internet kun je denken aan de volgende voordelen. Je krijgt via internet niet te maken met grote bedrijven die een daadwerkelijk kantoor en medewerkers moeten bekostigen. Die kosten zullen dus ook niet aan jou worden doorberekend en zo ben je goedkoper uit.  

Hoe werkt de BKR-registratie?

Misschien ben je er al eens mee in aanraking gekomen en misschien niet. Het BKR, oftewel het Bureau Krediet Registratie is een bedrijf wat debiteuren registreert. Wanneer je een lening afsluit worden je gegevens en de gegevens van je lening opgenomen in hun bestand en als zich dignen voordoen worden zij op de hoogte gebracht. Dit geldt voor zowel positieve als negatieve dingen. Betaal je altijd netjes je aflossingen en rente en doen er zich geen gekke dingen voor, dan zul je een positieve registratie hebben. Maar wanneer je bijvoorbeeld altijd te laat betaalt of zelfs helemaal niet, wordt je registratie negatief. Dit kan in de toekomst nadelige gevolgen hebben voor nieuwe leningen. Veel kredietverstrekkers checken namelijk bij het BKR voordat ze akkoord gaan met het verstrekken van een lening. Ook dit is iets om over na te denken wanneer je een lening afsluit.

Bezoek de website voor meer informatie :