Ondernemershuis
Image default
Financien

Persoonlijke lening

Persoonlijke lening

Wellicht overweeg je een nieuwe auto of caravan aan te schaffen, maar is je eigen vermogen onvoldoende. Je kunt besluiten een persoonlijke lening aan te schaffen. Als je kiest voor een dergelijke lening krijg je in een keer het gewenste bedrag op je rekening gestort. Je kunt meteen de auto of caravan kopen. Vervolgens los je elke maand een bedrag af. Dit bedrag wordt van tevoren afgesproken en is gedurende de looptijd hetzelfde. Op deze manier is duidelijk wanneer je lening afbetaald hebt. Er zijn echter enkele voor- en nadelen.

 

Voordelen en nadelen van een persoonlijke lening

Een van de voornaamste voordelen is dat je het complete bedrag op je rekening gestort krijgt en je meteen de gewenste aanschaf kan doen. Daarnaast is er een vaste looptijd met een vast maandbedrag en vaste rente. Je weet van tevoren waaraan je begint en wat je ervoor krijgt. Op basis van de gegevens kun je alvast berekenen hoeveel je straks aflost en nagaan of je dit de moeite waard vindt. Besluit je de lening te gebruiken voor een verbouwing of verbetering van je koopwoning? Dan is de rente aftrekbaar voor de inkomstenbelasting.

 

Echter is een deze type lening niet flexibel. Wanneer je bedragen afgelost hebt, kun je deze bedragen niet weer opnemen. Daarnaast is de kans klein dat je een dergelijke lening boetevrij kunt aflossen. Verstrekkers rekenen een boete, omdat zij minder rente ontvangen dan van tevoren bedacht. Ook kun je in veel gevallen niet bij lenen als blijkt dat het geleende bedrag ontoereikend is. Tot slot betaal je een hoger rentepercentage waardoor deze lening wellicht minder aantrekkelijk is. Bij een doorlopend krediet betaal je minder belasting.

Bezoek de website voor meer informatie : https://financeinfo.nl/leningen/