Ondernemershuis
Image default
Aanbiedingen

Dingen die je in een fietskar hond moet zoeken

Dingen die je in een fietskar hond moet zoeken

Er is een wereld van verschil tussen echt goede fietskarren en die waarmee je langs de kant van de weg strandt met een kapotte kar. Let op de volgende kenmerken en eigenschappen wanneer je een beslissing neemt.

Het is ook belangrijk om een fietskar hond te kopen die voldoet aan de specifieke behoeften van u en uw hond: U zult een veel robuustere trailer nodig hebben om uw boxer van 60 pond mee te nemen voor een rit van 10 mijl dan u zou doen om uw Pomeriaan van 5 pond een blokje om te rijden.

Grootte en capaciteit

Uw trailer zal u geen goed doen als uw hond er niet comfortabel in past, dus zorg ervoor dat u de lengte van uw hond meet en vergelijkt met de binnenmaat van de trailer die u overweegt. U moet ook kijken naar de gewichtslimiet, vooral als uw hond weegt meer dan ongeveer 30 of 40 pond.

De trekhaak

Verschillende aanhangers worden op verschillende manieren aan uw fiets gekoppeld, dus u moet er zeker van zijn dat u een model kiest dat gemakkelijk aan te koppelen is. Zoek bovendien naar modellen met een tweede riem of bevestigingspunt om te voorkomen dat de fietskar hond wegrolt als de primaire koppeling het begeeft.

Bestuurbaarheid en wendbaarheid

Alle fietskarren zijn enigszins onhandelbaar, maar goed ontworpen modellen bieden een veel betere handelbaarheid en wendbaarheid dan goedkope modellen. Een goed ontworpen fietskar hond maakt het niet alleen gemakkelijker en leuker om de fietskar hond te gebruiken, hij houdt u en uw pup ook veiliger. Je weet nooit wanneer je een kuil, auto of ander obstakel moet ontwijken.

Constructie

Goed gemaakte hondenfietskarren zijn niet alleen veiliger voor u en uw pup, ze gaan ook langer mee en zijn beter bestand tegen misbruik dan goedkoop gemaakte karren. Kijk naar zaken als robuuste, luchtgevulde wielen, een sterk frame en hoogwaardige verbindingsstukken en sluitingen, wanneer je probeert te beslissen over de beste fietskar voor jouw behoeften.

Opslag

Zelfs als je je hond elke dag uitlaat, zal je fietskar meer tijd doorbrengen in je garage dan ergens anders. Tenzij je gewoon zwemt in de vrije ruimte, is het belangrijk om de hoeveelheid opslagruimte die u beschikbaar hebt te overwegen. Terwijl sommige aanhangers moeten worden opgeslagen “as-is”, kunnen anderen gedeeltelijk worden ingeklapt om ruimte te besparen.

Styling

Het maakt uw hond niet uit welke kleur de kar heeft of hoe chic hij eruit ziet, maar u zult waarschijnlijk meer plezier beleven aan uw keuze als u er een kiest die esthetisch verantwoord is en er cool uitziet op de weg. Er zijn geen goede of foute antwoorden, kies er gewoon een die u aanspreekt!

Instap

Verschillende fietskarren hebben verschillende instappunten; sommige vereisen dat u uw pup via de bovenkant inlaadt, maar over het algemeen verdient het de voorkeur een model te kiezen waarbij uw hond via de voorkant of de zijkant kan instappen. Dit geldt vooral als u een grote hond heeft. De beste trailers hebben meerdere deuren voor extra flexibiliteit.

Alternatief gebruik

Veel fietskarren kunnen ook voor andere doeleinden worden gebruikt, wat hun relatieve waarde verhoogt. Sommige fietskarren kunnen bijvoorbeeld worden losgekoppeld van uw fiets en omgebouwd tot een wandelwagen of fietskar voor de hond, die kan worden gebruikt om uw hond rond te rijden wanneer uw fiets niet geschikt of toegestaan is. U kunt dit soort aanhangers ook gebruiken om andere voorwerpen te vervoeren.

Verdelers

Sommige van de mooiere fietskarren voor honden hebben interne verdelers. Hiermee kunt u twee kleine honden meenemen voor de rit, terwijl ze veilig gescheiden blijven. Verdeelschotten kunnen ook uw hond te rijden in een kant, terwijl de andere kant kan worden gebruikt om verschillende items op te slaan.

Kick-Stands

Van tijd tot tijd moet u de fietskar voor de hond even loskoppelen. Om dit gemakkelijker te maken, hebben goede fietskarren een soort kickstand, om het voorste deel van de kar te ondersteunen wanneer deze is losgekoppeld van uw fiets. Dit biedt niet alleen meer comfort voor uw pup, maar leidt ook tot minder slijtage van de trekhaak.

Buitenzakken

Sommige fietskarren hebben buitenvakken die handig zijn om sleutels, mobiele telefoons, waterflessen of snoepjes in mee te nemen. Als u zakken aan de buitenkant belangrijk vindt, kies dan alleen zakken die met een rits of op een andere manier goed kunnen worden afgesloten, zodat uw spullen er tijdens het fietsen niet uit kunnen stuiteren.

Andere belangrijke kenmerken

  • Veiligheidsvlag: Een hoge veiligheidsvlag is niet noodzakelijk, maar leuk om te hebben voor het rijden in stedelijke omgevingen of op drukke wegen
  • Remsysteem: sommige aanhangers hebben een handrem, wat handig kan zijn als je op een heuvel stilstaat en wat druk van de lading wilt halen.
  • Regenhoezen: Het zal op een gegeven moment gaan regenen als je van plan bent om te fietsen met de hond. Zorg voor een fietskar hond met regenhoes.
  • Zakken: Binnenzakken houden de hondenspullen georganiseerd en voorkomen dat uw hond zwemt in een zee van waterbakjes, snoepjes en andere spullen in de fietskar hond.
  • Ingang: Overweeg of de trailer is ontworpen voor kinderen of specifiek voor honden. De ingang zal verschillen. De ingang voor huisdieren bevindt zich achteraan of bovenaan, zodat er meer ruimte is voor uw huisdier om in te stappen dan bij kinderkarren waar de ingang naar de achterkant van de fiets is gericht.
  • Zichtbaarheid: Heldere kleuren zijn gemakkelijker te zien op de weg, waardoor bestuurders worden gewaarschuwd dat je een speciale lading vervoert. Kies ook een fietskar hond met een plek om een rood knipperlichtje aan te klikken als het midden in de nacht wordt.

Koop een fiets hondenmand voor uw hond!