Ondernemershuis
Image default
Electronica en Computers

Wat is circulaire IT en wat kan een specialist voor u betekenen?

Duurzaamheid gaat een steeds grotere rol spelen binnen uw bedrijf. Het inhuren van een circulaire it specialist is dan een slimme keuze. Deze persoon begeleidt u perfect in dit proces. We laten zien welke taken horen bij dit beroep en wat het u oplevert.

Wat doet een circulaire it specialist?

Een circulaire it specialist vervangt de apparatuur in uw onderneming met het oog op het klimaat. Dat betekent dat aanstaande items vaak zijn refurbished. Een refurbished product is overgedragen door de vorige eigenaar aan een expert die het model controleert, delen vervangt en opstuurt naar een nieuwe beheerder. Zo bespaart u kosten door een kersverse aankoop over te slaan en wordt uw voetafdruk kleiner. Door te kiezen voor dit traject, maakt u vervolgens gebruik van deze voordelen.

Hardware

Sneller beslissingen nemen

Stel u wilt als ondernemer altijd de recentste spullen voor uw personeel aanschaffen. Hierdoor komt u voor verschillende vragen te staan, want welke uitvoering is het beste, wanneer brengt de fabrikant de volgende generatie uit en kunnen uw mensen wel met zulke systemen omgaan? Daarentegen weet u met een tactiek voor herstelde artikelen dat de structuur altijd ideaal is, u niet hoeft te peinzen over de toekomst en dat uw medewerkers direct begrijpen waar de functies voor dienen.

Effectievere werkzaamheden

Een kenner voert pas zijn taken succesvol uit als hij op de hoogte is van ieder detail. Het inspelen op het behouden van zijn materialen helpt daarbij. Dat komt doordat hij direct de handeling oppakt in plaats van eerst een handleiding door te nemen. Kortom: met het contracteren van een circulaire it specialist ronden uw mensen de opdrachten eerder af, waardoor u minder tijd kwijt bent als werkgever om bijvoorbeeld een opdracht voor uw netwerk te voltooien. Ze kennen immers de procedures en hoeven daardoor geen vragen te stellen.

Zekerheid

Waar in het verleden een computer voor een lage prijs werd samengesteld, zijn de tijden nu anders. De benodigdheden tellen een hoger prijskaartje, sommige onderdelen zijn voortdurend uitverkocht en de kwaliteit is geen zekerheid meer door onder andere hackers en virussen.

Met andere woorden: u creëert een stabiele werkwijze die nog jarenlang waardevol is dankzij het uitzoeken van eigen middelen.
Wacht dus niet te lang met een circulaire it specialist aan te nemen. U geeft uzelf door deze vakman te benaderen de ruimte om na te denken over andere zaken die meer in uw expertisegebied liggen. Hiermee besteedt u de taken uit waar u tegenaan hikt om ze op te pakken. Kort gezegd: schep u eigen mogelijkheden en uw leven wordt een stuk eenvoudiger en bovendien leuker.