Ondernemershuis
Image default
Aanbiedingen

De vele wonderen van de Trachycarpus Fortunei

Heb je ooit gehoord van de Trachycarpus fortunei? Zo niet, dan staat je wat te wachten! Ook bekend als de windmolenpalm, Chusan palm, of Chinese windmolenpalm, is deze ongelooflijke plant inheems in Midden- en Oost-China. Lees verder om meer te weten te komen over de vele wonderen van de Trachycarpus fortunei van MyPalmShop.

 

Het vele gebruik van de Trachycarpus Fortunei

Een van de meest verbazingwekkende dingen van de Trachycarpus fortunei is zijn veelzijdigheid. Deze winterharde plant kan op allerlei manieren worden gebruikt, van sierbeplanting tot erosiebestrijding. Hij is ook zouttolerant, waardoor hij een perfecte keuze is voor kustgebieden. De Trachycarpus fortunei kan zelfs temperaturen van -15 graden Celsius overleven! 

 

Wist je dat van de bladeren van de Trachycarpus fortunei touw gemaakt kan worden? De vezelige kern van de bladeren is sterk en duurzaam, en kan gemakkelijk worden verwerkt tot touw of bindgaren. In China, waar de plant inheems is, worden de bladeren soms gebruikt voor het maken van papier. 

 

Een goede voedingsbron

De Trachycarpus fortunei is ook een uitstekende voedselbron voor mens en dier. De zaden kunnen worden geroosterd en gegeten, of vermalen tot meel. De bloemen en jonge bladeren zijn rauw of gekookt eetbaar, en vormen een smakelijke toevoeging aan salades. Vee en geiten eten de bloemen en jonge bladeren ook graag! 

 

Verzorgingsinstructies

De Trachycarpus fortunei is een relatief onderhoudsarme plant die het goed doet in zowel volle zon als gedeeltelijke schaduw. Hij geeft de voorkeur aan vochtige grond, maar kan ook periodes van droogte verdragen als hij eenmaal gevestigd is. Als je in een gebied met zeer koude winters woont, kun je overwegen je windmolenpalm in een pot te planten, zodat je hem naar binnen kunt verplaatsen als het weer te koud wordt. Voor de rest is deze taaie plant bestand tegen de meeste plagen en ziekten.