Ondernemershuis
Image default
Woningen

De voordelen van een waterontkalker

In ons water zit een hoop kalk, daar ontkomen we niet aan. Er zit alleen wel flink wat verschil in de hoeveelheid kalk in je drinkwater, dit is voornamelijk afhankelijk van je woonplaats. Hoe meer kalk er in je water zit, hoe ‘harder’ dit is. Er wordt dan ook wel gesproken over hard en zacht drinkwater.

 

Waarom een waterontkalker?

Een waterontharder met magneet kan je helpen de hoeveelheid kalk in je water terug te brengen. Dit heeft een hoop duidelijke voordelen, maar ook een paar voordelen waar je misschien nog nooit van gehoord hebt.

 

Een lagere energierekening

Een belangrijke reden om een magnetische waterontharder aan te schaffen is de opbrengst die het vervolgens voor je genereert. Je verdient er niet direct geld aan maar het gaat wel direct geld voor je besparen. Door kalkaanslag krijgen je leidingen en radiatoren het bijvoorbeeld zwaarder. Deze zijn hierdoor vaker toe aan vervangen en bovendien gaat de verspreiding van de warmte minder makkelijk waardoor er harder gestookt moet worden.

 

Smaakverschil

Sommige mensen zeggen dat water geen smaak heeft maar de verschillen tussen water met en water zonder kalk zijn aanzienlijk. Dit komt onder andere omdat je er natuurlijk ook koffie en thee mee zet. Er komt door een waterontharder bijvoorbeeld geen raar laagje meer op je thee.

 

Beter voor het milieu

Ook is het gebruiken van een ontkalker een stuk beter voor het milieu. Je hebt bijvoorbeeld minder schoonmaakmiddelen nodig voor de badkamer en je apparaten hoeven minder vaak vervangen te worden. 


Welke waterontharder het beste bij je past kan alleen jij bepalen, er zijn er genoeg om uit te kiezen. Je vind hier een vergelijking tussen de aquamag 7000 en de amfa 4000. Onder andere de magnetische kracht en de prijs wordt vergeleken. Ook heb je de optie voor de industriële ontharders, maar deze zijn vaak aanzienlijk duurder.