Ondernemershuis
Image default
Aanbiedingen

De juiste stunt step kiezen, hierop moet je letten

De juiste stunt step kiezen, hierop moet je letten

Een stuntstep is een sterkere versie van een normale step. Dit type step is geschikt voor het maken van stunts en om op ramps mee te rijden. Er zijn enkele zaken die je moet overwegen bij het kopen van een stunt step. 

 

Hiermee moet je rekening houden

1. Het wordt veel gemakkelijker om een stuntstep te kiezen als je het terugbrengt tot een paar basisfactoren. Een van die factoren is natuurlijk geld. Aan de ene kant, hoe meer je uitgeeft aan een stuntstep, hoe beter de kwaliteit waarschijnlijk is. Maar als je voor het eerst een freestyle step koopt, hoef je niet per se een topmodel te kopen.

2. Als je een meer ervaren stuntsteprijder bent, is een model uit het hogere segment waarschijnlijk veel verstandiger. Zo’n step gaat immers waarschijnlijk veel langer mee dan een goedkoper alternatief. Potentiële kopers aan deze kant van de markt moeten letten op compressiekits, wielen met metalen kern en geribbelde onderdelen – allemaal functies die helpen om een step beter geschikt te maken voor skate-park gebruik.

3. Het stuur van de step is een ander aandachtspunt. Zoals we hierboven al zeiden, hebben freestyle scooters meestal een vast stuur uit één stuk. Je moet er echter voor zorgen dat de vaste hoogte geschikt is. Wij raden u aan te kiezen voor een stuur dat zo dicht mogelijk bij het midden van uw bovenlichaam zit. Er is echter niets mis met een stuur op heuphoogte. Immers, een stuntstep is bedoeld om gemakkelijk te manoeuvreren en stunts uit te voeren, dus kunnen ze soms vrij klein zijn.

4. Gewichtscapaciteit is een andere belangrijke factor bij de keuze tussen stuntsteppen. De meeste freestyle steps kunnen tegenwoordig tussen de 50 kg en 100 kg dragen, wat niet alleen voor het gemiddelde kind, maar ook voor veel volwassenen ruim voldoende is. Vergeet echter niet dat stuntsteppen tegenwoordig vaak gemaakt zijn van lichtgewicht aluminium, maar dat bredere dekken en diverse verstevigingen het gewicht van de stuntstep kunnen verhogen. Hierdoor kunnen ze wat lastiger op te tillen en te verplaatsen zijn.

 

Spieren trainen met stuntsteppen

Er is meestal een specifieke spiergroep waar verschillende soorten training zich op richten – met steppen train je meer spieren dan je denkt.

Een stunt step brengt niet alleen je benen in beweging – je gebruikt je hele onderlichaam en traint alle spieren van je voet tot je quads en hamstrings, maar je traint ook je heupbuigers, bilspieren, de hele kern, borst en rug. Je gebruikt je hele lichaam wanneer je snelle, schoppende bewegingen maakt terwijl je op je stunt step rijdt.

Regelmatig steppen kan risico’s op blessures helpen verminderen of voorkomen en aangezien steppen elementen van beweging en statische houdgreepoefeningen omvat, vereist het de delicate kunst van het evenwicht. Statische houdoefeningen helpen om de spieren warm te krijgen voordat wordt overgeschakeld op grotere spierbewegingen, waardoor blessures worden voorkomen. Het werkt ook op meerdere spieren en gewrichten en activeert deze groepen om de kracht en stabilisatie verder te verbeteren.

Tijdens een herstelperiode na een zware training kan steppen ook een goed alternatief zijn om wat spieroefeningen te doen terwijl uw lichaam herstelt. Omdat de activiteit als weinig belastend wordt beschouwd, belast het uw vermoeide loopspieren niet te veel.

 

Er zijn diverse andere activeteiten die je kunt doen voor een sterk en gezond lichaam. Dit zijn de beste skeelers voor personen die willen skeeleren.