Ondernemershuis
Image default
Bedrijven

Creëer een betere belruimte met akoestische belcellen

belcellen

Akoestische belcellen van ervaren leveranciers zoals Office Topper zorgen ervoor dat de akoestiek in de ruimte waarin gebeld wordt beter wordt. Akoestische belcellen kunnen worden gebruikt om in alle rust te telefoneren, maar ook als stilteruimte om geconcentreerd te kunnen werken. Ze kunnen worden gebruikt op scholen, in kantoren, maar ook op andere locaties waar het prettig is om in alle rust te kunnen werken. De akoestische belcellen zijn gemaakt van verschillende materialen. Akoestische belcellen zijn ontwikkeld om geluidsgolven buiten te sluiten zodat men in de belcel rustig en geconcentreerd kan werken. Hierdoor blijven de geluidsgolven buiten de akoestische belcellen en hoort men in de cel alleen het eigen gesprek zonder ruis van buitenaf. Op deze manier zijn ze bijvoorbeeld in staat om het geluid van echo’s te reduceren. Ook andere geluiden die storend  zijn voor de omgeving kunnen door akoestische belcellen worden buitengesloten.

Wat zijn akoestische belcellen?

Belcellen zijn er in verschillende soorten en maten en er bestaan belcellen van diverse materialen. Het is een kleine afsluitbare ruimte die is gemaakt om geluidsgolven van buitenaf tegen te houden. Het materiaal van de cel helpt het geluidsniveau in de ruimte te reduceren door de golven die rond kaatsen buiten te houden. De cel is ook geschikt om rustig te werken als collega’s in de buurt bijvoorbeeld hard met elkaar praten  of andere harde geluiden maken, zoals applaudisseren. Met het gebruik van akoestische belcellen kun je rustig werken en daardoor kan je jezelf beter concentreren. Buiten het verbeteren van de geluidskwaliteit, kunnen akoestische belcellen ook bijdragen aan het reduceren van de verspreiding gevoelige informatie. Als de werkplek zich dicht bij een andere open werkplek bevindt waar erg veel personen tegelijk aan het werk zijn, kan het lastig zijn om een privé gesprek te voeren en hierdoor kan bijvoorbeeld jouw discretie ongewild in het gedrang komen.  Het kan dan erg lastig zijn als men alles kan verstaan wat jij bespreekt. Akoestische belcellen blokkeren geluidsgolven van buitenaf en bieden je op deze wijze privacy in jouw werkruimte.

Wat zijn de voordelen van akoestische belcellen?

Er bestaan verschillende voordelen van het gebruik van akoestische belcellen in een school of kantoorruimte. Ten eerste helpen akoestische belcellen om geluidsoverlast op een kantoor of school tegen te gaan. Dit houdt in dat er rustiger gewerkt kan worden en dat het gemakkelijker wordt om je werkzaamheden in alle rust en met discretie uit te voeren. Een ander groot voordeel is dat het de privacy vergroot. Akoestische belcellen zorgen voor veel privacy, omdat ze bijdragen aan het privé houden van gesprekken. Tot slot kan het de communicatie soepeler laten verlopen. Akoestische scheidingswanden zorgen ervoor dat men elkaar tijdens het bellen duidelijk kan verstaan zonder dat je je stem hoeft te verheffen.

Akoestische belcellen aanschaffen

Er zijn tegenwoordig heel veel verschillende soorten akoestische belcellen beschikbaar. De belcellen werken allemaal net weer even anders, afhankelijk van het ontwerp en de materialen. Je kunt om die reden het beste met experts overleggen om de beste keuze voor een akoestische belcel voor jouw kantoor, of schoolgebouw te bepalen. Als je eenmaal weet wat voor soort akoestische belcellen het beste passen bij jouw wensen, zorg er dan voor dat je deze bij een gerenommeerde leverancier koopt om teleurstellingen betreffende de kwaliteit te voorkomen. Zoek dus nu meteen naar een gedegen leverancier van akoestische belcellen en koop direct de akoestische belcellen die je nodig hebt!